Thaya - Morvaországi sörkaland - Kajakkal, bakancsban

Kajakozós, bakancsos, bohém csavargás Thaya - Morava

Ausztria/Csehország/Szlovákia / Európa
2020. július 23. - 2020. július 26.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2044

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Pajtások, kajakos cimborák, ne habozzatok, szökjetek el velünk a közeli Csehország/Ausztria legfiatalabb nemzeti parkjába, és töltsünk el együtt egy izgalmas, vidáman csavargós hosszú hétvégét - Irány a Thaya és Morava. A három napos program során bejárjuk a környező vidék legizgalmasabb részeit. Vidám csapatunk három napon keresztül tekereg Morvaország egyik legizgalmasabb vidékén, kastélyok, városkák és sörfőzdék között. A programban lesz könnyű kis egész napos kirándulás, láblógatás, várnézés, városnézés, és egy meglepetés titok serfőzde látogatás... Szem, száj nem marad szárazon. A kirándulós nap után két nap kajakozással ajándékozzuk meg testünket és egymást... Kanyarok, erdők, júniusi napsütéses délelőttök, kedves csorgás az Osztrák, Cseh, Szlovák határon... Tetszeni fog, garantáljuk.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, kedves kaland - Bárki számára teljesíthető evezés, gyalogtúra

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

Bohémlelkű kajakos barátainknak

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Kiscsapat - Nagycsapat - Nagy Kaland

Program

Csapatunk a délelőtti órákban nekivág és pár óra kocsikázás után megérkezünk Znojmo városkája mellé, egy kis faluban, ahol két éjszaka a szállásunk lesz. A kis, kedves kempingünkben étterem, tűzrakó várja csapatunkat az esti retyerutya helyszínén. Vidámság, malacsült és kézműves Cseh sörök.

Az első aktív napunkon ellátogatunk a határhoz, ahol először megnézzük a vasfüggöny nyomasztó nyomait, egy kültéri múzeum látogatással kezdjük a túrát. A továbbiakban Hardegg kis városából indulva könnyű bakancsolás a völgy peremére, ahonnan a magasból lenézve meanderezik alattunk a Thaya folyó. A fél napos csavargás nem megerőltető, de lesz benne azért szintemelkedés és kis városozás. Hardegg kis városkájában fejezzük be a csavargást, ahonnan visszamegyünk autóinkhoz, és közösen ellátogatunk Znojmo városába.
A városban sétálunk, és felkeressünk közösen egy sörfőzdét, ahol egy kis program keretében keresztül belekóstolunk a sörökbe és a serkészítés művészetébe. Este, csapatunk visszamegy kedves kis szálláshelyére, ahol az éjszakát töltjük.

Reggel csapatunk felkerekedik és közel egy órás kocsikázással elmegyünk a vízreszálló helyre Leventevár(Breclav) városkájába, ahonnan két napos ereszkedésünk kezdetét veszi. Bepakolunk a kajakokba, az autókat biztonságba leparkoljuk, majd megkezdődik két napos csudás csorgásunk a Thaya folyón. A folyó kis kedves, helyenként 4- 5 méter, és vízállástól függően megajándékozhat bennünket igazi pihenős homokpadokkal. A folyót erdők, rétek szegélyezik, távol mindenféle épített környezettől. Az éjszakát a folyó partján töltjük vadkempingezve, tüzeskedve, vidáman.
A napi tervezett távolság 16 kilométer.

Reggel csapatunk tábort bont és csorgunk tovább a folyón. A mai napon az erdőké lesz a főszerep. A napi evezés kellemes könnyű lapátolás lesz. A túra második részén kis barátunk belefolyik a Morava folyóba, hogy együtt ballagjanak tovább, hogy kézen fogva érjék el Dunát. A kora délutáni órákban vidám kompániánk eléri a túra végcélját, autóba pattanunk és irány Magyarország. A várható érkezés Budapestre a késő esti órákban lesz.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban, telekocsikban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
120 CZK / fő / éj
kempingekben 2 éjszaka, saját sátorban - 1 éjszaka vadkempingezve - saját kemping felszereléssel

Sörgyár trip - Sörkostoló
200 CZK
A helyi sörgyár programja - mely tartalmaz sör kóstolást is

Étkezések
A túra önellátó - de lesz lehetőség éttermezni, közösen sütögetni

Biztosítás


További kajakos csavargásaink

 

Kajakkal, bringával Velencében - A lagúnák és csodák városában

5 nap

81 900 Ft

 

Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

9 nap

159 900 Ft