Szilveszter Szumátrán - Orángutánok, korallok, teknősök, kajakok

Kaland - kajakban, dzsungelben - világvégi újévköszöntés lakatlan szigeteken

Indonézia / Ázsia
2022. december 26. - 2023. január 12.
Időtartam: 18 nap
Szabad helyek száma: nincs több hely
Ár:
€ 2 300
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: AS2298

Újdonság Top
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Az idei szezonzáró és szezonnyitó csavargásunkat a világ egyik legegzotikusabb helyszínére visszük... Indonéziába -SZUMÁTRA szigetére és a közelében lévő lakatlan korallszigetekre. - Újra lelépünk a télből a nyárba. Megpattanunk a januári hidegek elől, a szürkét színesre cseréljük, lebarnulunk, utazunk, jókat eszünk, eldobjuk a zoknikat, pulcsikat, kabátokat - flip-flopban táncolunk, búvárkodunk, élünk és fityiszt mutatunk a télnek, a széttúrt Blaha Lujza térnek, a 4-6-osnak, a Moszkva-térnek. Szökjetek el velünk a világ hatodik legnagyobb szigetére ahol majmokat nézünk, homokon punnyadunk, dzsungelben túrázunk, orángutánokat lesünk, teknősökkel úszunk, korallok között kajakozunk, énekelünk, Bintang sört iszunk… Együtt leszünk – Pajtások – IRÁNY SZUMÁTRA. Igazi szilveszteri kaland - világvégi csavargóknak! Mert tényleg a legváltozatosabb, leghosszabb kulturális és természeti kalandunk - Igazi életünk filmjei - utunk során muszlim, buddhista, keresztény népek életébe lesünk be, csodás kavalkádja a világnak, lakatlan szigetek, csak a miénk partok - óriásteknősök... SZERINTED?

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Nehézség:

Nyaralós Mini Expedíció - Bárki számára teljesíthető - A nehézség a klíma, a hosszabb utazásokból, illetve az időeltolódásból fakadhat

Szállás típusa:

Egyszerű, komfortos szállások - egyszerű szállodától a pálmakunyhóig - lásd: hasznos Infók

Neked ajánljuk:

Nyár függőknek, tenger szerelmeseknek, orángután rajongóknak, világcsavargóknak

Csapat mérete: 8 - 12 fő

Program

Indulás Budapestről 2022  december 26-án, 16 - órakor -  Kuala Lumpur felé. Találka a reptéren, a kajakok kiosztása, és a felszerelés ellenőrzése. Becsekkolás, repülés és filmnézés, alvással :) Várakozunk és készülünk lelkiekben is egyenlítő környéki kalandunkra.  

érkezés késő este Dohába, majd reggel folytatjuk az utat Kuala Lumpur felé

Az éjszakát egy tranzitszállóban töltjük, és felkészülünk a másnapi nagy kalandra.

Kora reggel a Batik airrel Medanba repülünk. Reptéri pénzváltás, SIM vásárlás után csapatunk bérelt autókkal elindul Berastagin keresztül Singkil felé, ahol első szumátrai éjszakánkat töltjük. 

Hosszú út lesz: utunk felkúszik a hegyek, vulkánok, őserdők közé, tisztes távolságban elhúzunk működő  Sinabung vulkán mellett. Ha az időjárás kegyes hozzánk, i akkor a hegyekben kötelező délutáni esők előtt megláthatjuk a monumentális, füstölgő, hatalmas vulkánt. Útközben többször megállunk, bámészkodni, piacozni, gyümölcsöt venni - egy helyen rálátunk a Toba-tóra is-  belekóstolunk a helyi ételekbe. Utunk falvakon, kaptatókon keresztül vezet egy esős fennsíkon keresztül vulkánok, esőerdők között vezet.

Érkezés az esti órákban Singkilbe, ahol szállásunk  egy tradicionális, fából készült szállóban lesz. 

Hajnalban egy egészen speciális müezzin ébreszt, majd a reggeli palacsinta után irány a szigetek. Kihajózunk kedvenc kis komppunkkal (igazi hagyományos fahajó, csirkékkel, és izgalmas útitársakkal) indonéz tempóban, dagályt megvárva, (naptej legyen kéznél!!!) 3 óra múlva behajózunk Balai falujába - rövid falunézés,  majd csónakkal folytatjuk utunkat. Érkezés kora délután az apró szigetünkre, a világ végére, ahol nincs is más, mint pálmafák, homok, tenger és a szállásunk, egy sziget ahol csak mi leszünk! Elfoglaljuk tradicionális egyszerű fa és pálmakunyhóinkat, tudjátok olyan mesés hely, indul a barnulás és a tenger felfedezése. Pálmafák, homok, korallok - izgalmas díszletei szilveszteri kalandunknak.

Hajóösszerakás után kajakozás, semmittevés, napimádás , sznorkelezés, homokszemezgetés, felhőnézés, stb. Terveink szerint minden nap felfedezünk egy kis szigetet, zátonyt a közeli csodák közül. Napi evezések 6 - 8 km-es távolságok. De ha többet mennél, ha bírod, akkor határ a csillagos ég. A víz biztonságos, nincs szél, csodás evezős napokat ígér. Nincs idő, nincsenek muszájok, nincs semmi csak Ti és a tenger, korallok, a tenger millió színe, punnyadás a homokban, kagylógyűjtögetés, függőágyban döglődés… Kikapcsolt telefonok. Este közös sörözések, zene, mulatság, barátság – Ahogyan szeretjük.

Reggeli után kimegyünk kedves kis partunkra és közösen fedezzük fel mini zátonyunkat. Tűzhalak, gömbhalak, ezernyi színes csoda a vízben. Közös kis merülések, szabadtüdőzés.
Viszünk magunkal határozót, hogy megismerjük kis barátainkat a vízben. Ebéd után vízre szállunk és közei kis szigetek felfedezése tengeri kajakból. Természetesen társunk a kajakban a pipa, uszony, maszk. Megállunk több helyen fürdeni, mert a víz a fehér homoktól varázslatos színű és csábítja testünket a 28 fokos tenger.
A délutáni órákban hazaérkezünk és készülünk fergeteges évbúcsúztató bulira. Este tüzet rakunk, előkerül utazó gitárunk, zenegépünk és tánc hajnalig. Éjfélkor koccintunk, és csapassssuk! Kifulladásig.

Újabb ismeretlen sziget, felfedezős kajakozásra indulunk újabb ismeretlen zátonyok felé, megkerüljük a szigetet, közben sznorkelezünk, bogarászunk a tengerben. Punnyadós kényelmes evezgetés majd visszafekszünk a függőágyba. Semmittevős másnapos kajakozás az egyenlítő peremén!

Egész napos csavargások a szigetek között. Teknősöket keresgélve partról - partra evezünk. Ha a csapat jól bírja, elkajakozunk Haloban kis falujába, belepillantunk egy Indonéz kis falu életébe. Az evezéseket természetesen lubickolós fürdésekkel és szabadtüdőzéssel tarkítjuk.

Reggeli után kis hátizsákjainkat összepakoljuk, mert egy kétnapos kis kiruccanást tervezünk egy nagyon távoli, de roppant érdekes szigetre, ahol csapatunkat egy lakatlan érintetlen dzsungel, hatalmas homokpartok, méteres hullámok és óriás teknősök várják. Ide nem viszünk kajakokat, csak a feltöltött fényképezőnket visszük, és két napi minimál felszerelést.
Kishajóval továbbállunk, egy  nagyobb szigetre. Hihetetlen méretű fák között dzsungeltúrázunk helyi vezetőnk segítségével és meglátogatunk egy védett partot ahova napi rendszerességgel járnak ki a hatalmas tengeri teknősök. Ez az egyik legjelentősebb tengeriteknős-tojásrakóhely egész Szumátra és a Maláj-félsziget környékén, ez is egy homokos tengerpart, de itt már eléd tárul a nyílt óceán. Négy teknősfaj jár ide szaporodni ezért a területet egy alapítvány figyeli és önkéntesekkel őrzi.  Tehát madárles, este teknősles, megfigyeljük ahogy a hatalmas hullámok közül a partra kúsznak és tojást raknak, majd, éjszakai dzsungeltúra hihetetlen hangokkal és a szigeten kunyhóban töltjük az éjszakát. Másnap  hajnali kisteknősles, , majd elmaradhatatlan fürdőzés, búvárkodás "bícselés" A szigeten két éjszakát töltünk, mert ha a szerencse is mellénk áll, hajnalban újra kimegyünk a tengerpartra és megfigyeljük a kis teknősöket, ahogy megkezdik életüket és nekivágnak a partról a tengernek.

Reggeli után búcsút veszünk a dzsungelszigettől és egy fél napos hajózással visszatérünk bázisunkra, apró szigetünkre. Délután rövid evezés, lapátolás, tengerparti fürdőzés vár minket.

Expedíciónk 12. napján két távolabbi szigetre evez át kis csapatunk. A két szigeten fehér homok várja az oda érkezőket. Viszünk függőágyat, és a kajakokban lesznek az elmaradhatatlan szabadtüdős felszereléseink is. Az evezés melett napfürdő, snori, és függőágyazás - ahogy szeretjük.

Utolsó evezős napunk délelőttjén még kedvünk szerint evezünk egy utolsót, majd ebéd után szorgos népünk nekilát, és szétszedi kedves kis hajóit. A délután megkezdjük a pakolászást.
Vacsi után csapatunk egy tengerparti kis bulival búcsúzik a szigettől, mert fejben már az orángutánokkal pacsizunk!

Reggeli után expedíciónk hajóra száll és elhagyja a varázslatos szigetvilágot. Balai-on keresztül újra Singkil felé vesszük az irányt. Az egész napot hajókon töltjük, kicsit fárasztó lesz, de megéri, mert belecsöppenünk a helyiek életébe, halászhajók, tenger, gyönyörű díszletei egy egész napos utazásnak. Az esti órákban megérkezünk Singkil városába, ahol az éjszakát töltjük. Este vacsi egy helyi kifőzdében, majd pihenés tradícionalis indonéz szállásunkon.

Fárasztó de izgalmas nap elé néz csapatunk. Reggeli után bérelt terepjárokkal nekivágunk Szumátra szigetének és tovább állunk új kalandjaink felé.Az út során több pihenőt is tart csapatunk, megállunk ebédelni - miközben egy teljesen más világ tárul fel utazóink elött. Medán városán keresztül az esti órákban érjük el Bukit Lavang kis faluját, amely a dzsungel melett fekszik, karnyújtásnyira a vadontól. Szállásunk hamisítatlan dzsungel lodge ahol nem ritka hogy benéz az ablakon egy majom, sőt ha az nyitva marad, be is jön. Este közös vacsi, nasi goreng, bintang sör... szeretni fogjátok.

Életünk izgalmas majmos és főemlősös kalandja kezdődik - orángután leső dzsungeltúrára indulunk, ahol testközelből találkozunk ezen csodás főemlősökkel. Reggel felkerekedik csapatunk és a kedvenc helyi vezetőnk támogatásával nekivágunk a dzsungelnek. Terveink és tapasztalataink szerint jó eséllyel lencse végre kaphatsz orángutánt, és egyéb kedves emlősöket, mint például a vicces malacfarkú makákót - Emsemakákó. A Nemzeti Park egyik faluja adott otthont annak a programnak amely a kiirtott területekről származó árva, vagy sérült orángutánok rehabilitációját végezte. A felnevelt vagy meggyógyított állatokat fokozatosan visszaengedték az erdőbe új esélyt adva. Jelenleg már más helyeken engedik szabadon őket, de ugyanez a falu maradt az a hely ahol a a világon legnagyobb eséllyel láthatsz orángutánt természetes élőhelyén. A szabadon engedett orángutánok fokozatosan visszavadulnak és összekeverednek az ott élő populáció tagjaival.
Egész napos csavargás a dzsungelben, folyóban fürdés, vízmosások mászása, és az igazi dzsungel, testközelből.
A fárasztó nap után szállásunkon búcsúvacsi és búcsú Bintang, Könnyes búcsú a dzsungeltől.

Reggeli után expedíciónk véget és és irány a reptér. Pár órás kocsikázással elérjük Medán nemzetközi repterét ahonnan megindulunk kis hazánk felé csordultig élményekkel, nagyon barnán. Kuala lumpurban átszállunk nagy repülőnkbe, amely hazafelé repíti csavargó csapatunkat.

Csapatunk dél körül landol a Liszt Ferenc reptéren

A részvételi díj tartalmazza

A professzionális tengeri kajakkölcsönzést, felszerelést, túravezetést.  - 1. 200 euro , mely jelenkezéskor fizetendő


Darmawan Wildlife Tours - 1.100 euró mely a helyszínen fizetendő.

Az összes programot helyi partnerrel bonyolítjuk le. Fontos a biztonságunk érdekében- a helyismeret. Évek óta együtt dolgozunk helyi vezetőinkkel, helyi irodával.
Az összes szállást és az étkezést a külső szigeteken (az étkezést csak ott mert azután a fő szigeten helyi éttermekben warungokban eszünk), taxit, autózást, hajókat, kompjegyeket, motorcsónakot, hordárokat,  mindkét nemzeti parki belépőt, helyi dzsungeltúravezetőket, idegenforgalmi adót, tolmácsolást a szükséges esetekben.
Bangkaru szigeti dzsungelszállást, helyi vezetőket.

A túra ezen részeinek költségeit a helyszínen fizetjük.
                                


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegy
569.800Ft (2022.08.24. adat)

a repjegyet Kuala Lupurig oda-vissza partnerünkkel, Kuala Lumpurtol Medanig oda-vissza egyénileg vesszük

oda: QR200    ECONOMY   26DEC   BUDAPEST-BUD              DOHA-DOH        16:20 23:15  

QR4993  ECONOMY   27DEC   DOH-KUL      08:10 20:40

Batik Air ID7289 28DEC KUL-KNO 10:05 10:10 A 30kilos csomagért plusz súlyt számíthatnak fel, ez általában 10000HUF alatti összeg (egyénileg)

Vissza:

Batik Air  ID7288    11JAN KNO-KUL 11:00 13:05 (egyénileg)

QR4990  ECONOMY   11JAN   KUALA LUMPUR-KUL    DOHA-DOH                       21:10 23:50 

QR199    ECONOMY   12JAN   DOHA-DOH                     BUDAPEST-BUD                08:40 12:20


Fóliázás
6000 Ft

A felszerelés ( kajakok) biztonságos szállítása miatt van rá szükség


Étkezés
10.000 Ft

Az utazás során az étkezéseket, valamint Bukit Lavangban - a la carte


Baleset és utas biztosítást

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is. Ajánljuk, hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. 

Kösd meg biztosításodat itt!

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

A legváltozatosabb, leghosszabb utazásunk. Sok helyi utazással, hajóval, melegben - 
kérünk olvass el minden információt az oldalon, hogy ne érjen meglepetés mini expedíciónkon.


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére