Vulcano - Stromboli - Kajakozás Vulkánok között

Kajakkal a földközi-tengeri vulkánjai között, fumarolák, iszapfortyogók, lávaszökőkút, vulkánkitörés kajakból

Olaszország, Tirrén-tenger / Európa
2024. október 15. - 2024. október 26.
Időtartam: 12 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU24BA

Újdonság Top
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Kajakozzunk, hajózzunk, vulkánra másszunk, iszap fürdőzzünk, bakancsot koptassunk a legszebb szicíliai őszben? Mondj igent magadnak és szökj el velünk  a csudába, hogy kajakból nézz egy élő vulkánt, hogy a naplementét rajtakapjuk a tűzhányó tetejéről, hogy világot lássunk - gyere Vulkános, igazán izgi kajaktúránkra - mert Neked ott jó lesz!  
Úti célunk a  Lipari-szigetek, a hozzánk legközelebb eső vulkanikus szigetcsoport. Hét vulkanikus szigete közül a Stromboli igen aktív, az elmúlt 2000 évben 20-25 percenként "működik" valamelyik krátere, ezért szinte biztosra vehetjük, hogy látunk majd kitörést. Nem véletlenül kapta a "Földközi-tenger világítótornya" címet. A sziget ennek ellenére biztonságos annyira, hogy két kis falu is települt a partján. A szigetcsoport legdélebbi szigete Vulcano, minden vulkán prototípusa, hiszen ahogy a kultúra "vándorolt", úgy a rómaiak is e vulkán alá helyezték át a görög Héphaisztosz lakhelyét a görög szigetvilágból és keresztelték át Vulkanuszra az eredeti Hierà Ephaistou nevet.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A túra expedíciós jellegű - Olvasd el figyelmesen a Hasznos infókat

Szállás típusa:

Az éjszakákat 2 - 3 ágyas vendégházban, apartmanban töltjük. 

Neked ajánljuk:

Vulkán rajongóknak, tengeri medvéknek, bakancs koptatóknak, világcsavargóknak

Csapat mérete: 12 - 14 fő

Kis csapat - A nehézségek, miatt korlátozott a résztvevők száma

Program

Október 15.

Hajnalok hajnalán találkozunk Budapesten, a Liszt Ferenc Repülőtéren, ahonnan elrepülünk Cataniaba, majd pedig onnan vonattal tovább indulunk Milazzoba ahol várnak ránk a kajakok. Rövid kompolás után Vulcano szigetén kezdődik izgalmas kalandunk első része. Beköltözünk kedves kis kempingünkbe, elfoglaljuk szobáinkat - és felkészítjük kajakjainkat a másnap kezdődő evezésre. Pakolászás után egy helyi étteremben magunkhoz veszünk néhány pizzát, és csak bámuljuk a tengert, gyönyörködünk, élvezzük az őszi mediterrán meleg estét ezen a kis csoda szigeten. Már érkezéskor rögtön szembetűnnek a vulkáni utóműködés jelei, a kikötő kövei közül is gőzök szállnak fel és amint csak időnk lesz kipróbáljuk a természetes, vulkanikus tengeri jakuzzit... ha jólviselkedtek...irggummburgummm.

Október 16.

Első evezős napunkon, egy igazi olasz reggeli után nekivágunk napi evezésünknek - átevezünk a szomszédos Lipari szigetének lakatlan, sziklás felére, ahol keresünk egy védett öblöt. Innen nagyon szép látványt nyújt Vulcano, de gyönyörűen látszik a harmadik legnagyobb sziget Salina és jó pár kisebb alvó vulkánsziget is. A tenger meleg, fürdésre alkalmas - amolyan indián nyár érzésben - fürdünk, punnyadunk a fekete homokban. Visszafelé sziklák alatt lapátolva ámulunk és már az esti pizzán jár a kis kobakunk.

Október 17.

Reggeli után csapatunk elindul a sziget keleti felén csorogva - a sziklafalak alatt evezünk, melegvizes feltörést, barlangot keresünk.  A távolban látszik Szicília és Stromboli is. Utunk során többször megállunk fürdeni, pihenni. Jó idő, csendes víz esetén ellapátolunk fekete homokos strandjára. Az esti órákban érkezünk vissza kis szállásunkra, ahol vacsi és parton fekvős csillagnézés vár ránk!


Október 18.

Tartalmas reggelink után csapatunk felmálházza kajakjait és irány a tenger. A mai napon felkeressük Vulcano kitettebb, távolabbi felét, fekete homokos partot, sziklás búvóhelyek után kutakodjunk. Impozáns látványt nyújtanak a hatalmas sziklaformák és a változatos partok, melyek mellett ellapátolunk. Utunk egyik fénypontja a Grotta del Cavallo - barlangja, ahol remek fotókat tudunk készíteni az otthon maradt irigy szomszédoknak. A délután fényeivel hazacsusszanunk és készülünk az esti észosztós csillagnézésre.

Október 19.

A mai napon a kajakjaink kimenőt kapnak, a parton pihennek, vidám kis csapatunk azonban a hajóinkkal ellentétben aktív napnak néznek elébe. Reggeli után kis hátizsákunkat bepakolva egy bakancsos csavargásra indulunk, természetesen a fürdőruha is része a csomagnak. Első megállónk meglepetés dagonyázás lesz - kénes szagú iszapfürdő után átsétálunk a falun, föl a hegyre, benézünk a kürtőbe, megnézzük alszik-e Héphaisztosz. A túra könnyű, sétálós - egy kis bakancs elegendő társ lesz. Utunk során fumarolákat keresgélünk. A fumarola (latin fumus, füst) olyan nyílás a földkérgen, vagy más égitest kérgén, amelyen keresztül gőz és gázok (szén-dioxid, kén-dioxid, sósav, kén-hidrogén, bórsav, alunit, ammónia) törnek a felszínre.
A fumarolából kitörő vízgőz hőmérséklete általában 200-900 °C. A szabad levegőn a vízgőz kondenzálódik, az ásványi anyagok és a szennyeződések jó része kiválik belőle, innen a gomolygó füst. A fumarolák évtizedekig, vagy akár évszázadokig is kitarthatnak, ha állandó hőforrás van alattuk, de akár hetek vagy hónapok alatt is eltűnhetnek gyorsan hűlő vulkáni lerakódás tetején. A vulkán tetejéről csodás kilátás nyílik, "alattunk a tenger, szemben a nap zuhan..."

Október 20.

A mai napon rövid evezéssel kezdjük a napot. A kajakjainkba bepakolva ellapátolunk Lipari kisvárosába, ahol kényelmesen bejárjuk a városkát, megnézzük a várat, templomokat fényképezünk, fagyizunk, pizzát majszolunk és csak lógunk lelassult idő haverunkkal. A programunk kötetlen városnézés - csibészkedéssel. A délutáni órákban visszalapátolunk kedvenc kis kempingünkbe, majd összepakoljuk felszereléseinket és felkészülünk a másnapi utazásra!

Október 21.

Reggeli után csapatunk tovább áll. Kajakjainkat bepakolva - közösen felvisszük a kompra és elhagyjuk a szigetet. A hajó szigetről szigetre jut el Strombolira, így lesz alkalmunk kicsit nézelődni, napfürdőzni, sörözni, a kompon! Az egész napot utazással töltjük. A komp érkezése után kajakjainkat az öbölbe letesszük, és egy kis hátizsákkal, gyalog - vagy kis robogókkal - megkeressük szállásunkat. Beköltözünk, majd este séta a sikátorok között, vacsi, csillagnézős vulkánbámulás.

Október 22.

Reggeli után kajakjainkat felmálházzuk és egy egész napos kajakozásra indulunk - terveink szerint időjárás függvényében megkerüljük Stromboli vulkánját. Az első etapban átevezünk Ginostra faluba, közben megállunk egy fekete homokos fövenyen, és ha belefér egy sétát is teszünk a világvégi, apró faluban.  Az út második részében rajtakapjuk a vulkánt, amint megmutatja nekünk varázslatos kitöréseit. Utunk során itt láthatunk először vulkánkitörést, méghozzá kajakból. Félelmetesen gyönyörű, fenséges, és hátborzongató lesz. Természetesen biztonságos távolságból csodáljuk ezt a lenyűgöző természeti jelenséget!

Október 23.

A mai napon csapatunk gyalogosan fedezi fel a vulkánt. Helyi idegenvezető segítségével felmegyünk a hegyre - természetesen a szabályok betartásával! Gyalogos kalandunk elején kicsit belelesünk a helyiek életébe, de a téma csodás lesz köröttünk történelem nélkül is! A hegyről még közelebb érezzük magunkat az éghez, vulkánhoz és a tengerhez. Gyalogtúránk során felkeressük a legmenőbb kilátópontokat, ahonnan egy halom fotót készíthetünk életünk emlékkönyvébe! Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban várható. 

Október 24.

Túránk tizedik napján csapatunk újra kajakba száll és nekivágunk a tengernek. Először a szigethez közeli kis szirthez evezünk, a kedves nevű Strombolicchio-hoz, hogy körbelapátoljuk az égbe törő szirteket. A sziget a haditengerészethez tartozik, kikötni nem tudunk rajta, de a kékek kárpótolnak mindenért. A tetején egy kis világító torony segíti a hajósokat. Az evezés második részében lávafolyásokat nézünk és ha szerencsénk lesz, akkor látjuk, ahogyan a szilárduló kőzet a tengerbe ér! A délutáni órákban visszakajakozunk, majd este csavargás és vacsi a városban.

Október 25.

Hosszú és utazós nap vár kalandor barátainkra. Reggeli után, összepakolt felszereléseinkkel hajóra szállunk és irány Vulcano szigete. A fél napos hajózás után expedíciós felszereléseinket összepakoljuk, mindent be a kisbuszba - és irány újra a tenger: Katamaránnal irány Milazzo. Az éjszakát a kisvárosban, szállodában töltjük. Este vacsi, városnézés, csavargás!


Október 26.

Kora reggeli ébresztő után irány a vasútállomás - vonattal irány Catania. A kora délutáni órákban indul repülőnk a csodás mediterrán őszből a budapesti őszbe... Este már saját ágyikóban alszunk, és a homokban fekvős csillagnézés és vulkán kitörések már csak emlékként jelennek meg szemünk előtt!

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást, felszerelés szállítását
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás - Repülő
42.100 Ft -tól

Egyénileg- a tengerikajak.hu ajánlata: - Budapest - Catania  - 2023. decemberi adat - Lásd - Hasznos Infók - Ryanair


Vonat - Catania - Milazzo - Catania
30 euro/ fő - től

Catania - Milazzo (vonat) 2023. decemberi adat


Étkezések

Önellátó - Lásd - Hasznos Infók


Szállás

1 éjszaka Milazzoban - 30 euró / fő - től
 6 éjszaka -Vulcanon, 4 éjszaka Strombolin vendégázban - 2- 3 ágyas szobákban - 30 euró /fő /éj- től


Biztosítás

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "extrém" kategóriájú utasbiztosítás mellé válaszd a kajakozáshoz szükséges Sport-Extra kiegészítőt és ajánljuk hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg itt.  További információ az utasbiztosításról itt  olvashatsz! 


Hasznos infók

A túra csillagtúra - A kajakozások során Nem kell magaddal kell vinned minden felszerelésedet - A kiindulási pont megegyezik az érkezési ponttal!

A túra tervezett indulása előtt két héttel szeretnénk egy technikai értekezletet tartani, ahol a részletekről személyesen beszélnénk a résztvevőkkel. Ennek az időpontjáról, mindenkit értesítünk.

A túra tervezett indulási időpontja október 15. Budapest - Catania 6 - óra / Budapest Liszt Ferenc Reptér. Csapatunk folyamatosan figyeli a menetrendeket - amint változás van - értesítünk róla. A tervezett hazaérkezés október 26. 15 óra. Budapest Liszt Ferenc Reptér

Az utazás egyénileg történik. A tengerikajak.hu ajánlata: a Budapest - Catania útvonalat - Repülővel érdemes megtenni. Cataniaból- vonattal lehet kényelmesen eljutni egy átszállással Milazzoig. Nem megterhelő, és a felszerelésedet nem kell magaddal vinned, mert azt a kajakos busz viszi. Tehát egy kis hátizsákkal (kézipoggyásszal) jutsz el a szigetre, repcsivel, vonattal. A vonat a reptérről indul, tehát nem kell utaznod órákat a reptérről a vonatig. Természetesen a csatlakozásokról, járatokról mindenkit értesítünk - A repülő út (Budapest -Catania)

A kajakokat expedíciós csapatunk a saját kisbuszával szállítja le. Ez azt jelenti, hogy - minden résztvevőnek leszállítjuk és visszahozzuk a felszerelését - a túra indulási pontjára. Minden résztvevő egy nagy csomagot(hátizsákot -felszerelés, ruhák -stb) és egy kis hátizsákot hozhat magával - (élelmiszerek...stb), azaz két zsákot tudunk fejenként szállítani. Ha nem vagy biztos magadban a pakolással kapcsolatban akkor kérdezd tapasztalt túravezetőinket a felszerelés összeállításával kapcsolatban. A felszereléseket a túra indulása előtt 4 nappal vesszük át a résztvevőktől.

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, túrabot, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. A kirándulásokhoz egy kényelmes könnyű bakancsra lesz szükséged. H
A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy tavaszi középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). Alábbeli egy crocs vagy valamilyen vizes szandál legyen. Készülj lábbelivel a szárazföldi tartózkodásokra is. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkát is pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez. Napszemüveg,pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :)
Kötél legyen nálad - ruhát szárítani stb - legalább 10 - 15 méter 3-as kötél.
Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva. A fejlámpádat ne felejtsd otthon. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag erős szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot- nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.
Kérünk téged figyelmesen olvasd el a linket - klikk - egy kis segítség a pakoláshoz!

Mivel szigeten leszünk, ahol minden drágább, az árak "olaszosan magasak" ezért ezt gondold majd át, hogy mennyi költőpénzt hozol magaddal. Az út során lesz lehetőség étteremben enni, valamint minden nap tudunk majd boltban vásárolni.
Az árak magasak... Egy átlagos vacsora kb 20 - 30 Euró de akkor még nem ittál sört... Ajánlott költőpénz eltérő lehet, az egyéni igényektől függően változhat. Legyen nálad kis címletekben Euró. Az ország hivatalos fizető eszköze az euró. ATM vanVulkanon, Strombolin, - Milazzoban ahová megérkezünk.

A túra során vendégházban, apartmanokban fogunk éjszakázni 2 - 3 ágyas szobákban.

Mindkét szálláshelyen van lehetőség főzésre, de mindenhol tudsz kis éttermekben vacsizni. A szigeteken vannak boltok, elég magas árakkal. A boltokban tudsz kártyával fizetni.

A túra egy vulkán körül kajakozás - így van tervezve:) Mivel a szigetek körüli evezés mindig kitett ezért folyamatosan figyeljük az időjárást. Csak akkor jelentkezz a túrára, ha elfogadod, hogy változhat a program, lehet, hogy több szárazföldi napot kell betennünk - nagy szél, veszélyes hullámok estén. A hegyen, a vulkánon való túráknál a helyi szabályok betartásával engedélyezett bármiféle mozgás. A vulkán aktív, tehát lehet olyan helyzet is, hogy nem tudunk teljesen a tetejére menni, csak fél útig engednek fel a helyi vezetővel. Mielőtt jelentkezel, kérünk téged ezt gondold át! Természetesen mindent megteszünk, hogy az élmény teljes legyen!

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. Az "extrém" kategóriájú utasbiztosítás mellett, válaszd a kajakozáshoz szükséges Sport-Extra kiegészítőt, továbbá ajánljuk hogy a "Storno-Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg itt. További információ az utasbiztosításról itt olvashatsz!

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.


A túránkat kizárólag azon csavargóknak ajánljuk akiket vonz az ismeretlen és többször utaztak már hátizsákkal, sátraztak már, eláztak...stb tehát ismerik a saját outdoor komfortzónájukat és el tudják viselni a kényelmetlenségeket.Kérünk téged figyelmesen olvasd el aBevállalod? Mielőtt jelentkeznél - című fejezetet.

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz. (epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ. A rövid - 1 - 2 napos utak estetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra. Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat. Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.


  Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén.
  A fenti leírtak alapján a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  Kérünk téged, hogy Figyelmesen olvasd végig - a bevállalod? - című fejezetünket 

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?

  VULCANO - STROMBOLI - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Ráadás! Kötelező őszi kalandunk mégeccer közkívánatra- Delfinlesés az Adrián

  5 nap

  95 000 Ft

   

  Utazás a két szépséges folyón - kajakok, erdők, szauna

  9 nap

  150 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére