Balaton - Boszik és Vámpirok - kajakos jelmezes mulatság és borkóstoló

Három nap kajakban - bakancsban - halloween- i borospince buli

Balaton / Révfülöp / Somló hegy / Belföld
2022. október 29. - 2022. október 31.
Időtartam: 3 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU2295

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Leányok, legények és mindenki aki kedveli a szerelmetes őszt! Kis csapatunk egy vidám, őszi kajaktúrával egybekötött Somló - hegyi borkóstolós gyalogtúrát kanyarít, hogy rajtakapjuk a színesedő erdőt, az őszülő tavat. Tarts velünk, hogy közösen avart rugdossunk, a fáradt naplementében kajakozunk, a reggeli párás, ködös reggelekre fittyet hányva bakancsba bújva csavarogjunk a Somló hegyen, bort kóstoljunk, megokosodjunk, tüzet rakjunk, táncra perdüljünk. Természetesen programunkat az időjárás alakítja - jó idő esetén kajakozunk az őszi napsütésben - rossz idő esetén pedig gyalogtúra keretei között fedezzük fel hazánk izgalmas borvidékét a Somlót és a Balaton felvidéket. Terveink szerint két napot kajakoznánk, és egy napot csavarognánk bakancsban a hosszú hétvégén. Mivel bennünk van a bugi és szeretünk egymáson nevetni, ezért egy Boszik és Vámpírok halloween bulit szervezünk a Borkóstoló után! Természetesen lesz jelmezverseny és háton pörgős "szvítcséjdomájn" is! Csak a jókedvedet, és a szörnyjelmezedet hozd magaddal és irány a Balcsi, irány a Somló - Ősz, kajakozás, borkóstoló, beöltözős mulatság, csavargás - Együtt!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű csillagtúrás kajakozás - egy napos bortúrával

Szállás típusa:

Fűtött, 2 - 3 - 4 - 6 ágyas szobákban - Hullám hostel - Révfülöp

Neked ajánljuk:

Nagyoknak, még nagyobbaknak - Mindenkinek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Vidám őszi kiscsoportos borászkodás, és szellemidézés

Program

Pánteken, a késő délutáni órákban vidám csapatunk elindul Budapestről és Révfülöp felé veszi az irányt. Révfülöpön elfoglaljuk a Hullám Hostelt, vacsizunk, szolidan készülünk a másnapi evezésre.

Reggeli után csapatunk jó idő esetén Révfülöpön vízreszáll, és irány a Balcsi. Csapatunk Badacsony felé veszi az irányt. Az evezés csodás tud lenni ősszel, jó idő esetén - háttérben a kiemelkedő Badacsonnyal. Ellapátolunk Ábrahámhegyig, ahol egy pihenőt tartunk.  Csapatunk erőnlététől és kedvétől függően határozzuk meg a távolságokat. Terveink szerint elkajakozunk egészen Badacsonyig - de ez természetesen az időjárás függvénye is! Szép, meleg idő esetén kikajakozunk a világból! A délutáni órákban visszaevezünk Révfülöpre, ahol kajakjainktól rövid búcsút véve irány a Hullám. Este közösen vacsizunk egy helyi étterembe, majd vacsi után "csendeshangos" bulika, gitárzörej, hejehuja.

Vidám csapatunkért reggeli után egy kis busz érkezik, hogy mindenki részes legyen a somlói boroknak... Rövid autózás után megérkezünk a hegy lábához, ahonnan társaságunk nekivág egész napos bortúrájának. Egy könnyű 13 km-es gyalogtúrát tervezünk a szőlők és pincék között. Utunk elején megnézzük a Szent Margit kápolnát, majd tovább ballagunk a  Szent István kilátóhoz, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre. Kis pihi után továbbállunk és bevesszük Somló várát. A túloldalon leereszkedve érjük el a  Bogdán Birtokot, ahol vidám borkóstolóval tesszük fel az í - re a pontot. Borkóstolóval egybekötött vacsora, után megkezdjük jelmezes halloween bulinkat - kötelező beöltözni - lesz jelmezverseny vidámság... tánc. hejehuja, dínomdánom... hajnalig...  majd buszunk visszadob minket Révfülöpre - ahol álomra hajtjuk fejünket és megfáradt nevető izmainkat.

A nem túl korai ébredés és reggeli után csapatunk újra kajakba pattan és jó idő esetén lapátolunk az őszben. A hétfői evezésen Szepezd felé indulunk. Kényelmes evezés mellett élvezzük az őszi nap talán utolsó meleg sugarait, majd a délutáni órákban csapatunk hazaindul, Budapestnek veszi az irányt.
Érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Szállás
4500 Ft - tól

Hullám Hostel - Révfülöp - 2- 3 - 4- 6 ágyas szobákban


Borkóstoló
7500 Ft

Az ár tartalmazza a Bogdán Birtok - pincészet álltal biztosított programot / A kóstoló 6 bort és egy Paraszt - tál jellegű vacsit tartalmaz - vad szalámik, felvágottak, sonkák - Bőséges vacsora, valamint a transzfer


Étkezések

Az étkezésekről mindenki maga gondoskodik - a közelben van étterem - reggeli, vacsora lehetőség


Hasznos infók

A tengerikajak.hu csapata minden útjánál, kalandjainál a Ti biztonságotokat tartja a legfontosabbnak. Minden utunkon betartjuk, az aktuális, járványra vonatkozó szabályozást - adott területre - országokra vonatkoztatva is. A kiírt utak tervezett utak a szezonra. Természetesen az utazási korlátozások figyelembe vételével tartjuk meg, vezényeljük le a túrákat.Amennyiben a korlátozások nem teszik lehetővé az utazást - úgy a túrát elhalasztjuk - vagy egyéb helyszínre áttervezzük. Jelentkezésed után folyamatosan tájékoztatunk téged az utad státuszáról, lehetőségekről, korlátozásokról - amint szükség van rá - valamint minden esetben B - tervet készítünk. Ha kérdésed van az utazásod során felmerülő, járványügyi információkkal kapcsolatban keress minket telefonon, vagy levélben. Útjaink a természetben zajlanak, tengeri kajakokban - így a távolságtartás adott a túrák során. Vigyázunk rátok, vigyázzunk egymásra.
A tengerikajak.hu csapat bizakodó, optimista, álmodozó... Reméljük a 2022-es szezonban korlátozások nélkül csavaroghatunk Veletek, folyókon, tavakon, tengereken.

A csapat 2022 október 28-án találkozik Révfülöpön - a Hullám hostelben, 20 órakor, vagy 29-én szombaton - 9 órakor. A program hétfő délutánig tart, a tervezett hazaindulás 16 órakor lesz. Érkezés a városba (Budapest), az esti órákban.

Mivel az ősz már lehet hűvös, csapadékos, szeles - ezért ha az időjárás nem kedvez nekünk, illetve nem teszi lehetővé az evezést, úgy csapatunk vidámabbnál vidámabb B - TERVEKKEL várja a Tisztelt Nagyérdeműt. Rossz idő esetén egyéb közeli túra útvonalakat fedezünk fel, múzeumot látogatunk, Tavas barlangászunk ... és egyebek.

Az utazás egyénileg történik - ha nem tudod megoldani a leutazásodat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Hullám Hostel / Révfülöp - szállás,1 - 2 - 4 - 6 ágyas szobákban - fürdőszobával.

Mindenképp készülj egy beöltözős, vidám halloween-i táncos mulatságra - vámpír, zombi, vagy akármi- lesz jelmezverseny és "ittas pajtatánc" kifulladásig!!!!!
A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy késő őszi középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). A lábbeli egy kényelmes, könnyű bakancs legyen, vagy egy helyes kis gumicsizma. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkátis pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez.
Napszemüveg, pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :) Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva.A fejlámpádat ne felejtsd otthon.
A bakancsos túrához - hátizsák, kényelmes bakancs, túraruházat.
A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A kajakokban kell majd magaddal a napi felszerelésedet. Ennek tükrében pakoljatok, csak a legszükségesebbeket hozzátok magatokkal.

Az étkezésről mindenki maga gondoskodik. Az este tüzet rakunk, sütögetni is lehet, de két közös vacsit tervezünk egy helyi étteremben. A hostelben reggeli és vacsi is igényelhető. Az evezés közben nem fogunk tudni megállni boltnál,vendéglátó helyen, mert ilyesmivelnem biztos, hogy találkozunk. Egy bicskát, kiskést készíts a zsebedbe:)
Kedvenc szilva pálinkádat, sörödet, borodat otthon hagyni nem kell félnetek jó lesz...

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 3 napos utak esetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz,kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.

A komfortzónáról:

A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt autóban?
 • Tudsz e aludni autóban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és alegfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?


  BALATON  - SOMLÓ - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:

  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Kajaktúra a Bodrog-ártéren - Borkóstolóval

  2 nap

  39 000 Ft

   

  Két nap - két folyó - Egy csepp vadság - kanyarok, falak, gyurgyalagok

  2 nap

  39 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére