Bodrogzug - Kajaktúra -Vizek - Borok - Hangulatok

Tavaszi kajak túra a Bodrog - ártérben

Magyarország/Bodrog - ártér / Belföld
2019. április 20. - 2019. április 21.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: HU1921

Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Tokaji-hegység előterében található Bodrogzug egyedi jellemzője, hogy a több ezer hektárt felölelő ártéri síksága vízszabályozások előtti korba repíti a látogatót. A hatalmas víztömeg következtében túránk során réteken, mezőkön kajakozhatunk keresztül, vízállástól függően- valódi közelségbe kerülve a természettel. Kivételes madárvilág, zegzugos átjárók, érintetlen környezet. Tavasz a Bodrogzugban, csavargás, jövés menés a Zsarón! Nagy vízállásnál, magas víznél lapátolás az elöntött réteken, magányos fűzfák között. Ezt a túrát talán be sem kell mutatnunk! Kedvencük, szeretjük, egy igazi hazai csemege! Vizeskedvűeknek kötelező olvasmány...

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, bárki számára teljesíthető vizes kaland

Szállás típusa:

Egyszerű, fűtött, "matrac" szállás, fedett tűzrakóval, vizesblokkal. Tokaj - Únió kemping

Neked ajánljuk:

Tavaszi barka gyűjtőknek, kalandoroknak, tüzeskedvűeknek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis - és nagy csoportos kaland

Program

Korai kelés, és indulás - 9 órakor találkozunk a Bodrogkeresztúri úton található Unió kempingben. A szállás elfoglalását követően, 10 órakor útra kelünk a Bodrogzug felé.  Az első kilométer megtétele után lekanyarodunk a nagyvízről és irány az igazi ártér. A vízállástól függően körbekajakozzuk a környéket Zalkod irányában. Mesés átjárók, páratlan élővilág és kalandos evezés jellemzi utunkat. Zalkodon, ha a vízállás engedi, a helyi boltnál tett látogatás gyógyírt jelent majd megfáradt izmainknak.  Majd vízállástól függően hazalapátolunk. Este pihegés, tüzeskedés, garázsrock, énekelés, holdbámulás, és az elmaradhatatlan kulturált italfogyasztás!

Este bográcsvacsora, ahol újra a nagy Levin remekel, gasztrokaland a fakanalas, bográcsozós világmindenségben! Gitárzene az elmaradhatatlan Börtönnel és az ablakával...

Ébredést követően újra vízre szállunk. Végig kajakozunk a Zsarón, ki az öreg folyóra. A második nap programját meghatározhatja az éppen költő, védett madarak miatti korlátozás. Vízállástól függően csavargunk arra, amerre a legszebb. Az elöntött területek hatalmas felületet biztosítanak a kalandra vágyó kajakosnak: fűzfák, bokrok között lapátolva járjuk be az egész tengeré vált Bodrogzugot. A délutáni órákban érkezés vissza a kempingbe, pakolás majd indulunk haza. Várható érkezés az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék bográcsos vacsorát
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
2600 Ft
Egyszerű túrista szállás, 12 személyes házak - egyterű, saját hálózsák szükséges - Tokaj Únió kemping

Nemzeti Park Regisztráció
750 Ft / fő
14 éves kor felett fizetendő - Aggteleki Nemzeti Park

Étkezések
Vacsorán kívüli étkezések

Infók

Indulás - Budapest - Érkezés - Tokaj únió kemping


További kajakos csavargásaink

 

 Hazai kedvenc - Három napos kaland Szatmárban, kajakkal, bringával

3 nap

36 900 Ft

 

Három nap kajakban - bakancsban - halloween- i borospince buli

3 nap

36 900 Ft