Fertő - tó / Schneeberg - Kajak, Bringa, Bakancs

Majdnem Szent Iván éji őrület - Kajak, bringa, hegy, bor - Szerinted?

Magyarország/Ausztria / Európa
2020. június 18. - 2020. június 21.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2043

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Igazán izgalmas négy napra hívunk minden kalandos kedvű Barátunkat. Gondoltunk egy csudijót, és azt találtuk ki, hogy elfárasztjuk újra a nevetőizmainkat, sokkoljuk az izlelőbimbók tömkelegét, a bakancsunkba beletoljuk a Schneeberget, kajakozunk és bringázunk a Fertő -tó körül, madarászunk, nádasozunk, este pedig pincészeteket látogatunk kis hazánk nyugati csücskében. Négy aktív nap, vidámság, nyár, Szent Iván éji tűz ugrás. Régóta terveztünk csavarogni egyet a Hanság környékén, vágyott és dédelgetett álmunk, bringázni, kajakozni, és egy komolyabb hegyre felcsoszogni... A Sopron környéki régió izgalmas boros kalandokat is rejteget az odalátogató kalandoroknak. Csapatunk nem tétlenkedik és a program részeként szakavatott borász barátunk kalauzol minket egy igazán tanninos, bormámoros, összekacsintós, gyertyafényes, térdösszeérős pincelátogatásra. Borlovagok, kóstolgatók, kedveskéink - jöjjetek!!!
Aki hallja, adja át, és tartson velünk egy igazán aktív szerelmes, majdnem Szent Ivánozós -  négy, igazán outdoor napra - a Fertő tóhoz.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Négy napos aktív kaland - földön, vízen, két keréken, boros pincében

Szállás típusa:

A szállás az elvarázsolt kertben - varázslatos kis eldugott kemping az öreg parasztház udvarán. Szeretni fogod - garantáljuk.

Neked ajánljuk:

Bárki számára teljesíthető kaland - fáradtság garantált

Csapat mérete: 12 - 24 fő

Nagy csapat - Nagy kaland

Program

Csapatunk a délutáni órákban elindul a városból és járgányainkkal Sopron felé vesszük az irányt. Az esti órákban megérkezünk kis kempingünkbe, ahol sátorverés után közösen tüzet rakunk, sütünk, főzünk. örülünk.

Reggeli után nekivág csapatunk, és kajakjainkkal és helyi vezetőnkkel bevesszük magunkat a nádasokkal és csatornákkal teli rengetegbe. A Csárdakapui - főcsatornán elindulva vezetőnk bemutatja nekünk a tó látogatható részeit. Kis tavak, nádfalak között vezet utunk majd, bújócska, kitekintős kis tófoltok. Utunk során betekintünk a Hany elfeledett világába. Utunk során ellapátolunk a nagyobb vízfelületek felé is, ahol a tó egy másik arcát mutatja. A napi kajakozás nem lesz megerőltető. 12- 14 km a napi táv. A kajakozós nap után visszamegyünk  kedves szállásunkra, majd közösen elmegyünk vacsizni egyet egy helyi étterembe, vacsi után... csak a szokásos - gitárzene.

Túránk második aktív napján drótszamarainkra pattanva letekerjük  a kis-kört - amely a tó déli részén tekereg. Fertőrákosról indulva csapatunk végigtekereg a tó déli részén, érintve Hidegség, Fertőhomok, Sarród kis falvait. A kerékpárjainkkal többször megállunk, madarászunk. Ausztriába áttekerve, szomszédolunk majd az illmitzi komp felé vesszük az irányt, ahol hajóba szállunk bringáinkkal, majd átkelünk a tavon, rövid gurulás és újra magyarhonba érve hazagördülünk.
Az este csapatunk meglátogat egy helyi pincészetet, ahol borkóstolóval egybekötött bemutató, vidám hangulat és finom borok várnak bennünket.
A program késő estig tart majd... amelynek a vége tarkófogás, égfúrás

Reggel korán nekivágunk és autókkal elgurulunk a hegy lábához, Puchberg kis településére. Itt felszállunk a Salamandra hegyi fogaskerekűre, amely felvisz minket a hegyre. Közel egy órás vonatozás csodás panoráma tárul elénk. A vonat végállomásától kb 2- 2,5 órás gyalog túrával eljutunk a csúcsra. A csúcscsoki és fotók után csapatunk leballag Puchberg falujába. Akinek sok és megerőltető a lefelé vezető út, az természetesen megteheti az utat visszafelé vonattal. A tartalmas kirándulás után, ha időnk és csapatunk kedve engedi, megnézzük a közelben található Sebastian vízesést. A nap végén autóinkkal visszamegyünk kedves kis kempingünkbe, ahol este mulatunk, pihegünk.

A negyedik napon újra kajakokba szállunk és irány a tó. A tónak nekivágunk és a Magyar oldalról elindulva a nyílt víz felé vesszük az irányt. Hullámok, nádasok, majd a sörkert... Pihenés és ebéd után visszafelé vesszük az irányt. A kora délutáni órákban felpakolunk és irány Budapest.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
Kempinben - sátorszállás - Saját felszereléssel - Fertőrákos

fakultatív: Kerékpár
Kerékpár bérlés a helyszínen

Salamandra hegyi vasút
38 €/fő
Vonatjegy

fakultatív: Borkóstoló
Pincelátogatással egybekötött vacsi

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
FERTŐ - TÓ  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

100% NYARALÓS - Az igazi Szigetfesztivál  - Barnulós - 100% Görögország - Éljenek a Barátfókák

9 nap

112 900 Ft

 

Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

2 nap

28 900 Ft