Ithaka - Egy komoly tengeri túra -Odüsszeusz, szevasz

Haladó kaland - tengerikajak Challenge

Görögország / Európa
2021. augusztus 12. - 2021. augusztus 21.
Időtartam: 10 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU216E

Újdonság
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy igazi aktív kalandra csábítunk minden kedves Barátunkat. A díszletek gyönyörűek, a tenger türkiz, a bőröd barna lesz. Csoda egy héten át, tánc a homokban, buli, csillaghullós, éjszakai fürdőzős hangulatok. Ott a helyed. Mózsik Atti és Szalamandró csapata adott egy fülest mi pedig utána járunk Odüsszeusznak, a sziréneknek, csodás partoknak, a színeknek - Atti és csapatának respect, köszönjük!

Bátrak, kitartóak jöjjetek. A díszletek tökéletesek lesznek, körülöttünk hegyek,sziklák, alattunk a tenger, apró kis öblökkel, rejtett titkos kis zugokkal. Kevesebb falut, települést érint majd társaságunk. Ha benne a kezedben a bugi, ha mennél, akkor tarts velünk Jón-tengeri kalandunkra. A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban. Csudi jó kaland nyaralás Neked, aki imádja a tengert,  a napot. Ha szeretsz a parton aludni, csillagokat bámulni, a gondolataiddal magadra maradva evezni  kéken, akkor köztünk a helyed.

A kalandot azon barátainknak ajánljuk, akik képbe vannak a saját fizikumukkal, és nem jelent nekik probléma napi 25 -30 km megtétele. Ez egy igazi kihívós kaland lesz - kis csoportos túra, ahol alkalmazkodva egymáshoz, sok-sok gyönyörű öböl lesz a bátrak ajándéka. HALADÓ TÚRA

Bővebben...


A túra stílusa:

Túravezető:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

A napi evezések 18 - 20 km távokkal, korai ébresztők - Haladó túra

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

nyárszerelmeseknek, kilométer idomároknak, tintahalimádóknak, korán kelőknek HALADÓ TÚRA

Csapat mérete: 8 - 14 fő

Kis csoportos, haladó túra

Program

A telekocsik és a kajakok Budapestről indulnak, a kora reggeli órákban. A pénteki napot utazással töltjük. Szerbia, Macedónia, Görögország lesz az útvonalunk. Az utazáshoz érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükségeltetik. A nagy távolság miatt a leutazáskor az éjszakát Észak-Macedóniában töltjük egy tranzitszállodában. 

A második napon reggeli után tovább állunk. Napközben még mindig csak a kilométereket faljuk. Délután egy pihentető, sirály kergetős kompozás után megérkezünk  kis falunk családi kempingjébe, ahol kipihenjük az utazás fáradalmait. Mythos és tintahal. Este megbeszéljük a hát programját, kitaláljuk, áttervezzük, beszélgetünk -, az út részleteinek átbeszélése. Vacsi és pihentető alvás.

Az indulás reggelén átvesszünk a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.
- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

Majd nekivágunk egy hetes kalandunknak. Karamovilos partját elhagyva evezünk észak kelet felé, majd a szigetet elhagyva Ithaka felé vesszük az irányt - Egy 4 kilométeres átkelés után érkezünk titok öblünkbe - Antri. Tetszeni fog!!! Apró kis öböl, körülöttünk hegyek. Az éjszakát az öbölben töltjük. Itt nem lesz módunk tavernázni. Az éjszaka csillagok, és fények.
Táv: 12 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Reggel bepakolunk a kajakunkba, és elhagyjuk szeretett öblünket. A második evezős napon a part sziklás, tagolt, kis öblökkel. Fürdés kajakból, úszás, csodás panoráma. Napközben megállunk ebédelni - hozott anyagból - majd a kora délutáni órákban megérkezünk Talaros öblébe. Az éjszakát a festői öbölben töltjük.
Táv: 13 km

Reggeli után csapatunk tovább lapátol észak felé, bal kézre hatalmas hegyek esnek majd, mi pedig megkeressük egy vihar nyomán a partra sodródott hajó roncsait... Körbekajakozzuk a roncsot, snorkerezni is lehet, majd rövid pihenő után nyugatnak fordulva megérkezünk Filiatori öblébe. Itt lesz kis parti étterem, amit természetesen meglátogatunk. Sör, tzatziki... mosolygás. Az éjszakát az öbölben töltjük.

A csapat korán kel, hogy legyen idő a csodás öblök mellett, tavernázni is a kalandoroknak. A táv kemény menetet ígér, ami időjárás függvényében próbára teheti a csapatot... de hát ezért megyünk oda. Elkajakozunk a három malom alatt, mely impozánsan emelkedik majd felettünk. Kisebb pihenőkkel, a délutáni órákban elérjük napi utunk végpontját a wild beach-et. A part csoda szép, hatalma olajfák, igazán festői díszletek az esti pihenéshez, fürdéshez, láblógatáshoz.

A reggeli után csapatunk rövid evezés után délnyugatnak veszi az irányt, búcsút véve Odüsszeusz szigetétől, hogy a szomszédos Kefalonia felé vegyük az irányt. Lesz egy rövid átkelés, majd öblök és tavernák teszik mosolygóssá utunkat. A z estét Dafnoudi öblében töltjük, pazar kilátással, tengerparti ezer csillagos szállodánkban, pajtásainkkal a kabócákkal. Este éttermezünk, sörözünk, danolászunk...

A reggeli után, korán kelve nekivágunk és délnek vesszük az irányt. Az öblökkel tagolt keleti parton egy nagyot evezve elhagyjuk Fiskardo világító tornyát, majd csúszunk tovább délnek. Xylokaravo örület öblében megállunk pihenni és fürdeni egyet. Daskalo szigete mellett ellapátolva a délutáni órákban érjük el Chorgota Beach-et. Az éjszakát csapatunk itt tölti el, felkészülve utolsó napi evezésre.

Utolsó napunkon, délnek ereszkedve egy kellemes levezető 17 kilcsit dobunk be a szervezetbe... A díszletek a szokásosak... napsütés, sirályok, tenger, és milliónyi kék szín. Nem kell más.
A délutáni órákban visszaérünk kempingükbe, ahol rendbe rakjuk barna testünket, vacsi, pihi, őrület - felkészülve a másnapi hazaútra.

Reggel az első komppal kihajózunk a szigetről, és hazafelé vesszük az irányt. Határokon lehet számítani nagyobb sorokra. de terveink szerint vasárnap a reggeli órákban hazaérkezünk Budapestre, hogy az utazás fáradalmait ki tudjátok pihenni.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
45 €
Kemping díj - saját felszereléssel 2 éjszaka, 1 éjszaka tranzit szállóban

Étkezések
A túra önellátó - lásd Hasznos Információk

Parkolás
6 € / éj
A kempingben örzött helyen

Biztosítás
A túrán kötelező a balaset és poggyászbiztosítás megléte

Infók

A túra fizikailag megterhelő lehet - Napi 20 km távok
KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
ITHAKA  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓLTovábbi kajakos csavargásaink

Vissza az oldal tetejére