Krutynia - Mazury tavak - tengeri kajakkal Lengyelországban

Egy igaz szerelem története

Lengyelország/ Mazury - tóvidék / Európa
2018. augusztus 31. - 2018. szeptember 8.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1816

Garantált indulás
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Ha még nem  voltál szerelmes, akkor azért, ha már voltál szerelmes, akkor meg azért kell eljönnöd a Mazury-tavakhoz, mert ez szerelem lesz első látásra.
Talán az egyik legkedvencebb túránk, a legkedvesebb, és számtalan leg beleférne még. A nyár végi erdő, a szarvasbőgés, az alkonyatkor behúzó daru csapatok, a friss gomba illata, a kis folyó, izgalmas kanyarokkal... Hidd el hamar szerelembe esel.
Sokféle  arcát mutatta már az ősz, de amit itt fogsz látni, az valami egészen  más. Emberrel nem fogsz találkozni, utunkat a " hattyak", erdők,  nádasok, fenyvesek szegélyezik. Az a baj, hogy erről igazán nehéz írni, beszélni.  Egy elfelejtett mese az egész tóvilág. Az ősz csak a bátraknak mutatja  magát, azoknak, akik vízre szállnak, dacolva a hűvös éjszakákkal... De  megéri. Hat nap a rengetegben... Apró csatornák, kis patakok, tavak,  nádasok... vízimadarak.

A túra  során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert minden  nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az  ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek  vannak kialakítva, ahová a ruháidat, kemping felszerelésedet el tudod  helyezni.  A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A  kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Őszi kaland a Lengyel vadonban - napi sátorbontásokkal, 100% outdoor

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

Őszimádóknak, Lengyelország rajongóknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis csoport

Program

Az  esti órákban indulunk Római parti bázisunkról. Nagy lengyel utazás egy  hatalmas országon át. Terveink szerint Szlovákián, Csehországon  keresztül közelítenénk, kedvenc folyónkhoz.  Sok-sok zene a buszon. Menet közben, két - három óránként megállunk pihenni. Várható érkezés Lengyelországba, Sorkwity településére szombaton, a kora délelőtti órákban. 

A délutáni órákban  megérkezés a vízreszálló helyre, Sorkvitty faluja mellé, ahol pihentető "velkám" parti zubrovkával, tűzrakással. Az utazás  fáradalmait a tábortűz  mellett pihenjük ki, és hangolódunk rá az  előttünk álló kihívásokra. Készülünk a másnapi indulásra, pakolászunk, előkészítjük járgányainkat az útra. Az éjszakát a kempingben töltjük. 

A hajnal ma  is felneszel a sátorból: az ébredő vízparttal éledünk mi is.  A gyors, álmos reggeli után összecsomagolunk és vízre szállunk. Lampackie tavát elhagyva piciny  csatornákon át evezünk rétek és erdők mellett, néhol  fákat, ágakat  kerülve, egyre mélyebben hatolva a tavi vadon titkos  világába. A mai napon két apró strugán keresztül vezet majd az utunk.
Kujno tavát elhagyva, újabb bujkálás, és megérkezünk kis szigetünkre, ahol az éjszakát töltjük.

Ma is egy varázslatos szakasz vár ránk a lengyel berekvidéken. Racky  felé vesszük az irányt, és egy újabb varázslatos struga veszi kezdetét.  Az erdőben csorgunk tovább, utunkat hatalmas páfrányok, égerláp erdők  kísérik. A strugából kiérve egy újabb gyönyörű tavon lapátol titkos kis  társaságunk. Gant tavát elhagyva egy hosszabb struga érkezik, majd Babieta  kis falva. Itt bolt, étterem, kiskocsma dobja fel még jobban a  hangulatunkat. Átemlés után csorgunk tovább Zydroj felé. Az éjszakát itt  a tavon töltjük, a világ (talán egyik) legszebb szigetén.

Az út felénél már magától  értetődik  minden, szavak nélkül értjük egymást. Flottul megy a  sátorbontás és  állítás, hatékony a lapáttechnika, hangtalanul siklunk  előre a  vízimadarak és apró tavak között. A mai napon ellapátolunk Spychowo  városkája alatt, majd utunk, hosszú, keskeny tavakon vezet Zgon irányába.  Zgon településén találunk boltot, ahol felfrissíthetjük készleteinket.  Vásárlás után Mokre tavára érünk. Egy csepp Skandinávia, Lengyelföldön. A  partot hatalmas erdők szegélyezik, éjszakázó helyünk egy réten lesz, a  tó jobb partján.

Rövid, de tartalmas napnak nézünk  elébe. Hosszú evezésre nem kell  számítani, a mai nap a nyugalomról és a  természet megfigyeléséről szól.  Látjuk majd, ahogyan szép lassan őszbe  hajlik az erdő, és utunk során a folyó névadó településére érünk. Ez  lesz utunk legszebb szakasza. A fokozottan védett természetvédelmi  terület apró folyószakaszt jelent, ahol őserdő jellegű, állapotú társulások  tarkítják a partot. Megállunk a település központjában és sült kacsát  eszünk, pirogot, Tyskie sört iszunk és nézzük az alattunk csorgó  folyót. Az éjszakát Rosocha kis falva alatt töltjük.

Reggeli után nádasok és rétek veszik át a főszerepet. Nagy kanyarok, a táj kicsit kitágul, Ukta kis falva felé vesszük az irányt. Uktát elhagyva Bobrówko  faluja alatt tervezzük éjszakai szálláshelyünket. Az éjszakai  szállásunk mentén nagy erdők, daru csapatok és ha szerencsések vagyunk  szarvasbőgés fogad minket.

A korai indulás után  végig erdőkben és réteken lapátolunk tovább. Nagyon  szép nyíresek és az  elmaradhatatlan égerek kísérik a folyót. Iznota  kicsiny falvát  elhagyva kiérünk utolsó állomásunkhoz Beldany  tavára, ahol jobbra  lapátolva megérkezünk végcélunkhoz. Itt tábort  verünk. A sofőrökkel  visszamegyünk Sorkwity városkájába és lehozzuk az  autókat. Az este még  egy utolsó közös vacsora a helyi étterembe, majd  nyugovóra térünk.

A kora reggeli órákban nekivágunk hazautunknak. A várható érkezés Budapestre, szombat éjszaka.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás - opcionális
25900 Ft
Vidám kisbuszban - Korlátozott számban

Étkezések
Egyénileg, főzés - éttermek, korcsmák

Szállás
20 zł / fő /éj
Kempingek, vadkemping - A réteken való éjszakázásért a helyi gazdák díjat számolnak fel - 7 éjszaka

Transzfer
Az egyénileg utazók autóikhoz való visszajutás - helyi taxi

Infók

További kajakos csavargásaink

 

Šventoji -  A SZENT - kis "nagy" folyó - kajaktúra és wellness

9 nap

92 900 Ft

 

Nem egy könnyű egyéjszakás kaland - tengerikajak Challenge

10 nap

159 900 Ft