Lefkada - százszázalék tengeri kajak - Görögország

A kajakos NYARALÁS - csupa nagybetűvel

Görögország/Lefkada / Európa
2019. augusztus 16. - 2019. augusztus 24.
Időtartam: 9 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU1933

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Bár felkapott helyre megyünk, mégis egy igazi aktív kalandra csábítunk minden kedves Barátunkat. A díszletek gyönyörűek, a tenger türkiz, a bőröd barna lesz. Csoda egy héten át, tánc a homokban, buli, csillaghullós, éjszakai fürdőzős hangulatok. Ott a helyed.

 A díszletek tökéletesek lesznek, körülöttünk hatalmas hegyek, égbetörő ormok, alattunk a tenger, apró kis öblökkel, rejtett titkos kis zugokkal. Kevesebb falut, települést érint majd társaságunk. Ha benne a kezedben a bugi, ha mennél, akkor tarts velünk Jón-tengeri kalandunkra. A túra során minden felszerelésünket magunkkal visszük a kajakban, mert szinte minden nap máshol töltjük az éjszakát. Ezek a kajakok nagy teherbírásúak, az ilyen túrákra vannak tervezve. Elöl hátul nagy, vízhatlan pakolórekeszek vannak kialakítva, ahová a ruháidat, kemping felszerelésedet, élelmiszert, vizet el tudod helyezni. A busz és a személy autók nem követik a kalandorokat. A kajakokba kényelmesen be lehet pakolni akár több hetes túrára is.

A kaland mindenki számára ajánlott, nem kell, hogy tapasztalt tengeri kajakos legyél - túravezetőink segítségedre lesznek.


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, nyári kaland, strand, tintahal, napszemcsi - Bárki számára könnyen teljesíthető kajakos csavargás.

Szállás típusa:

Kemping, vadkemping

Neked ajánljuk:

nyárszerelmeseknek, tengerfüggőknek, romantikus sörfogyasztóknak, tintahalimádóknak, későn kelőknek

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoprt - Nagycsoport - Nagybuli

Program

Indulás Budapestről, a délutáni órákban. Az éjszakát utazással töltjük. Szerbia, Macedónia, Görögország lesz az útvonalunk. Az utazáshoz érvényes új típusú személyi igazolvány vagy érvényes útlevél szükségeltetik.

A második napon megérkezünk Desimi kis falvába, ahol kis családi kempingben pihenjük ki az utazás fáradalmait. Mythos és tintahal. Este megbeszéljük a hát programját, kitaláljuk, áttervezzük, beszélgetünk -, az út részleteinek átbeszélése
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Az indulás reggelén átvesszünk a kajakozás alapszabályait, tudnivalóit és egyéb hasznos trükköket, majd útra kelünk a sziget déli csücske felé. Az első nap reggelén átvesszünk néhány fontos tudnivalót, néhány szabályt, egy gyorstalpaló és irány a tenger.
- ki és beszállás a kajakba- partról
- ki és beszállás a kajakba vízből
- hasznos evezési trükkök/ élezés, fordulás/
- borulás
- társmentés/ hajóürítés/
- kiszállás parti nagy hullámon
- úszás kajakkal
- különböző vészhelyzetek

Délután bemelegítő evezéssel folytatjuk. Kievezünk Desimi öbléből és megkerüljük az aprócska Thília szigetét. A lakatlan kis sziget déli csücskén található kis beachen csobbanunk, sznorkelezünk, majd visszalapátolunk a már ismert kempingünkbe.
Táv: 6 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Reggel bepakolunk a kajakunkba, és elhagyjuk szeretett kempingünket. A napunkat Lefkada barlangjainak felfedezésével töltjük. Célunk a szomszédos Poros öböl, de a bátrabbakkal beevezünk a délebbi Sivota öbölbe is. Szállásunk Poros kempingjében lesz.
Táv: 10-16 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

Reggeli után gyors bepakolás, majd kievezünk Poros öbléből. Egy hosszabb átkelés következik Megainsi szigetére. Első állomásunk a Papanikolis tengeri barlang, aminek belsejében egy csobbanásra kiszállunk. Aztán a partvonalat követve egy kis beachre evezünk, ahol az éjszakát vadkempingezve töltjük. és csapunk egy olyan igazi "bícspartyt"...
Táv: 14 km
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

A mai napon megkerüljük a sziget tagolt északi oldalát, és egészen Limnonari öbléig evezünk, ahol szintén vadkempingezni fogunk. Az evezés csodás kis benyúló fjordszerű képződményei miatt lesz élvezetes. Természetesen nem maradnak el a csobbanások, úszás, és egyéb nyári kellékek sem.
Táv: 12 km
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Ezen a napon felfedezzük a sziget fjordszerű öbleit és rejtett strandjait. Beevezünk Vathi kikötőjébe, feltölteni a készleteinket. Este egy kis taverna mellet sátorozunk Spiglia öblében.
Táv: 16 km
Szállás: vadkemping
Ellátás: önellátó

Indulás után északi irányba indulunk, felfedezve a Jón tenger apró ékszereit, a magán kézben lévő szigeteket. A délután folyamán elindulunk vissza Desimi Kempingje felé. Kipakolunk hajóinkból, végre édesvízben zuhanyzunk, és este egy búcsúvavcsi után készülünk a másnapi hazatérésre
Táv: 15 km
Szállás: kemping
Ellátás: önellátó

A kora reggeli után kisbuszra szállunk és utazunk egész nap. Várható hazaérkezés vasárnap a kora hajnali órákban.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
55 € - /4 éj kempingben
Kemping díj

Infók

További kajakos csavargásaink

 

Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

2 nap

28 900 Ft

 

Első tengeri csavargás, kajakozás  - Tavasz, színek, illatok, vízesés

6 nap

69 900 Ft