Moldva - Bohém kajakos kaland, Cesky Krumlov és Cseh sörök

Moldva, Český Krumlov - Sörök, vidámság - nevetős városlátogatós KULTÚRHEPAJ

Csehország / Český Krumlov / Európa
2019. június 13. - 2019. június 16.
Időtartam: 4 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU192A

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Vannak helyek, ahová az embernek el kell mennie. Ilyen Český Krumlov és a Moldva (Vltava). Nem Robinsonok, nem magányos kalandorok, az egyedüllétet kedvelők Mekkája, de ha egy komoly kulturális fröccsre vágysz, meghintve egy vízi vidámpark minden játszóterével, akkor ne habozz, irány a barna sörök, a Becherovka, és a Fernet hazája: Csehország.

A festői Moldva folyón létrehozott csúszdák és duzzasztások miatt, lehetővé téve a vízitúrázás minden válfaját a folyón. A hajók, amikkel közlekednek rajta, gyakorlatilag az összes kézzel hajtott vízi járgány tárházát kimerítik a kenuktól a nagy raftokig. Mi természetesen tengeri kajakokkal vágunk neki az útnak! A folyó tele van apró surrantókkal, gátakkal, ahol erre kialakított csúszdákon lehet közlekedni, megúszva az átemelést! Ha jártál már vidámparkban, és próbáltad a vízi csúszdát, akkor nem lesz ismeretlen az érzés. Fontos tudnotok, hogy a folyó nagyon biztonságos, tengeri kajakokkal is kényelmesen járható! 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Zűgók, csúszdák, szelíd "vadfolyó"

Szállás típusa:

Jól felszerelt kemping

Neked ajánljuk:

Sörivóknak, mosolygyüjtőknek, csúszda fanoknak

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Program

Reggel nekivágunk és utazunk. Az útvonalunk Ausztrián át vezet Csehországba. Zenézünk, majd a kora esti órákba Visy Brod városáb érünk, ahol egy érkezős partit csapunk és idézgetünk nagy kedvencünkből, egy derék katona életéből...Okkultista szakácsok és kutyaszelídítők előnyben...

A túra a Vissy Brod-i kempngből indul, majd Rozemberk városán keresztül kajakozunk Cesky Krumlow felé. Természetesen nem a sebességé és a kilométereké lesz a főszerep, hanem a… tájé, apró kocsmáké, a söré… A folyót elég gyakran szegélyezik apró, hangulat-karbantartó egységek, kiszuperált cirkuszi kocsik, apró Cseh bohémtanyák, ahol természetesen a sörök mellett mindenhol kapni lehet hermelint és utopenec-et  is . Ezt a morbid elnevezésű sörkísérőt,  (jelentése vízbe fúlt…) a cseh sörözőkben, a pulton fekvő hatalmas befőttesüvegekből halásszák elő. A csehek eredetileg spekácky nevű kolbászból készítik. A másik kedvencünk:a hermelin, amely egy becsületes cseh sajt neve. Ez egy sajtszendvics, melyet hermelinpenészes camembert sajtból (nem érett) készítenek. A félbevágott sajtba zúzott fokhagymát és bazsalikomot tesznek, majd megsózzák, olajban pácolják 3-4 napig, majd ecetes paprikákat  tesznek bele. Karakteres ízű finomságos, nem társasági sajt, a fokhagyma-bazsalikom-paprika combo brutális illatfelhője miatt célszerű este és magányosan fogyasztani… hát majd messzebb rakjuk a sátrakat.  Az esti táborunk Rozmberk alatti erdőkben lesz kempingben.

A harmadik napon kultúráé és a gasztronómiáé lesz a főszerep. Reggel pár izgalmas csúzdán, duzzasztáson keresztúl vezet az utunk a csudás Krumlov városába. Azért azt tudnunk kell, hogy a város európa egyik legfelkapottabb turisztikai célpontja, ezért nem ritka, hogy a vízen 5 -10 perceket kell várni, hogy a kedves kis csúszdákon leérjünk. Pár óra elteltével elérkezünk Cesky Krumlov óvárosába, és az apró fogadók, sörözök földjére. Itt pár órát töltünk el, városnézés, ebéd, csavargás majd a délutáni órákban továbbállunk. Az estét egy gyönyörű privát réten töltjük, ahol van kis étterem, wc. 

Reggeli után csúszunk lefelé a lejtőn - evezünk Borsov városa felé, út közben, hatalmas sziklafalak mentén kajakozunk, fenyvesek és az elmaradhatatlan csúzdák. A negyedik nap az utazás mkiatt rövidebb, ezért a csapat  Zlata Koruna városában a kora délutáni órákban eléri végcélját. Itt taxikat rendelünk, és az esti órákban hazafelé vesszük az irányt, búcsúzva a Moldvától. A tervezett érkezés Budapestre a késő esti órákban lesz.

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Szállás
180 CZK / fő / éj
kempingekben, saját sátorban - 3 éj

Utas és balesetbiztosítást

Étkezések

Infók

Indulás Budapestről - Érkezés Visy Brod városába


További kajakos csavargásaink

 

Nyár eleji hódles, esti wellness és "szentjános" bogarászás

2 nap

28 900 Ft

 

A varázslatos Karélia - Folyók - tavak, fehér éjszakák, a finn vadon - Kaland Északon

13 nap

395 000 Ft