Thaiföld - Tengeri kajakkal a dzsungelben

Szilveszter Thaiföldön. Kajakkal a gibbonok és vízesések között. Kajakos csavargás Thaiföld ismeretlen vizein

Thaiföld / Ázsia
2018. december 28. - 2019. január 11.
Időtartam: 15 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
€ 1 230
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: AS181C

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Újra Thaiföld, majmok, gibbon testvériség, vadon, kajakban, sziklákon, őserdők, vágyak, repkedő gyíkok, bangkoki őrület, tengeri kajakok, éjszakai vonatozás, hajnali részegség, 100% Thaiföld. Mindenkinek aki vágyik a kalandra, aki szeret úton lenni, aki vágja a titkot, aki csak csendben ücsörögne, aki éjszaka vonatozna, aki majmot nézne, aki stoppolna, aki csövezne, aki bambuszházban csillagokat lopna, aki kíváncsi, aki utazna. Ázsiaforevör.  Életünk nagy utazása, road movie kajakokkal, vonaton, repülőn,  majmokkal, úszó házakban, a világ másik oldalán. Elrepülünk a télből a  nyárba Délkelet- Ázsia izgalmas kajakos túrájára, ahol nem csak a  kajaké lesz a főszerep. Dzsungeltúrázunk, elefántogolunk, vonatozunk és  közben bejárjuk ennek a csodálatos országnak a legszebb részeit. 

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Nehézség:

Könnyű kajakos expedíció - Nem igényel komoly fizikai felkészültséget

Szállás típusa:

 Szállodában, guesthouse-okban, 2-3-4 fős szobákban, illetve vízparti bungalókban. 

Neked ajánljuk:

Nyárkedvelőknek, gasztró kalandoroknak, kajakos csavargóknak

Csapat mérete: 6 - 10 fő

Kis csoport - nagy kaland - Kis létszámú csapat a teljes kalandért

Program

Találkozás a reptéren: 12:30, Indulás 14:40 Budapest, Hungary – Ferihegy 2, Egypt Air  MS552. (repülési idő kb. 2,5 óra) Érkezés Kairóba 18:55, átszállás, továbbindulás 23:40 MS960 (repülési idő kb. 8 óra) étkezés: repülőgépen szokásos.

Érkezés 13:25 Bangkok Suvarnabhumi reptérre.
Transzfer SkyTrainnel a szállodába (kb. 60 perc) (taxi, opcionális: kb. 150 THB/fő)
Szállás elfoglalása, tisztálkodás stb. után könnyű ebéd. Fakultatív: délután vízibuszra szállunk (kb. 20 THB/fő) és a víz felől, a Chao Praya folyóról közelítjük meg a Ko Ratanakosin negyedet, mely Bangkok régi arcát mutatja. Vacsora a kínai negyed egyik utcai éttermében.

Délelőtt gyalogtúra a kínai negyedben (kb. 3 óra. Wat Traimit kolostor és az utánozhatatlan hangulatú piac. Fakultatív: hajókirándulás a Chao Praya mellékágaiban, Wat Arun kolostor, látogatás egy orchidea farmon és az egyik úszó piacon. (3 óra, kb. 500 THB/fő). Ebéd a környék valamelyik étkezdéjében. Délután: A F: Tha Tien megállónál megtekintjük a Wat Po kolostort, mely világhírű fekvő Buddhájáról híres (200THB) és a Királyi Palotát, és az ott látható Smaragd Buddhát (500THB). Vásárlás, indulás a Pályaudvarra, ind 18.20. BKK-Surat Thani, 651 km, vonat: Rap 167, 2. osztályú hálókocsiban, vacsora a vonaton

Érkezés Surat Thaniba, 05.43 Reggeli a páyaudvar mellett, feltankolunk a helyi boltokban a kajakozás idejére, songthaew-jal(platós terepjáró) továbbindulunk a Khao Sok NP felé, a Chiew Lan tó partjához. a Kheuan Ratchaprapha gáthoz (kb. 1 óra).(NP belépő 200THB/fő). A kajakok összeszerelése után elindulunk a tórendszeren nyugat feléA Chiew Lan tó lélegzetelállító karsztvidékén. Utunk során örökzöld erdők, sziklák, édesvíz, fürdőzés, közben pedig a szarvascsőrű madarak röptében gyönyörködünk.
Célállomás: Nang Prai. Fürdőzés az öbölben, fejesugrás-verseny a hálószobából a vízbe. Ha erőnk engedi, átevezünk a három sziklaszirt öblébe, ahol majomfalkákat lesünk a meredek sziklafalak között. Vacsora után megünnepeljük kis kolóniánk közös szilveszterét: dzsungelparti, Hong Tong-mámor és éjféli csobbanás. Buli hajnalig, éjszakai fürdőzés, zene, tánc, mulatság, éneklés, zajongás, kulturált italfogyasztás. Szándokános tántorgás, tigrisbukfenc, slágerek kifulladásig. Alvás a vízen úszó bungalókban 

Magunk mögött hagyjuk szálláshelyünket és kisebb-nagyobb megállók és fürdőzések közbeiktatásával haladunk tovább a tavon nyugat felé. Célállomás: Tone Toey RH

A táj megváltozik, az éles karsztokat lágyabb ívű hegyek, dzsungelfolyók, öblök, kanyarok váltják fel. Délután kajakozás a környéken. Fakultatív: Tham Nam Thalu barlangkirándulás (kb. 200 THB/fő)

Reggeli után Észak felé vesszük az irányt a tó legtávolabbi és legkevésbé látogatott környékére érünk. Célállomás Krai Sorn. Ebéd utáni, délutáni kirándulásunkon szerencsés esetben nemcsak a vidék flórájának, hanem a faunájának képviselőit is láthatjuk: szarvascsőrű madarak, tapírok, gibbonok, ritkán elefántok, langurok stb. 
Vacsora után esti, éjszakai evezést tervezünk.

 Visszafelé indulunk a tavon. A tó közepén található szorosban kajakjainkkal bekúszunk a karsztvidék szűk réseibe, barlangjaiba  és közelről figyeljük a vízbe szakadó sziklákat. Cél: Nang Prai. Ebéd után újra majmászunk, és irány a három szikla. Vacsora és esti party...

reggeli után kievezünk a kikötőhöz a Kheuan Ratchaprapha gáthoz. Ebéd, majd továbbindulás songthaew-jal( kis platós terepjáró) a Khao Sok Nemzeti Park Központjához, a gyönyörű karsztvidék medencéjébe, melynek közepén helyezkedik el dzsungelszállodánk. Kipihenjük az utazást, medencézünk.

Reggeli után séta a környéken, fürdőzés a medencében, pihenés. Fakultatív: Délelőtti dzsungeltúra a Sip-Et Chan vízeséshez (kb: 500 THB/fő) ahol közelről figyelhetjük a helyi majom -kolónia életét. A túra könnyű séta, kijelölt, gondozott ösvényeken, táblákkal. Nem igényel komolyabb fizikai kihívást. A levegő fülledt és meleg lesz, valamint tudni kell, hogy a nemzeti park ezen látogatóközpontját sok turista látogatja. Ebéd kis szállodánkban. Fakultatív: délután levezetésképpen gumibelső-rafting (150 THB/fő), vagy dzsungeltúra elefántháton (900 THB/fő) Vacsora után pihi és készülünk a másnapi utazásra

Reggeli után Songthaew-jal indulunk Don Sak kikötőjébe. Expressz katamaránnal utazunk Koh Phang-ngan-ra.Érkezés Thong Sala kikötőjébe. Ebéd a kikötőben. Songthaew-jal megyünk tovább a sziget északnyugati partjára. Szállásunk (2-4 személyes bungalók) két perc sétára van a homokos tengerparttól. Vacsora után séta, esti fürdőzés, pihi.

Egész nap szabad program.  Fakultatív: lehet csavarogni, kirándulni. A tenger gyönyörű, a partok festőiek. Igazán izgalmas díszletei egy tengerparti telelésnek. Egész nap punnyadunk a napon. Fürdés a tengerben, sültrizs-evészet, csavargás, függőágyazás. 

 

Egész nap szabad program, Fakultatív: A szigetet más szemszögből is felfedezhetjük. Robogókat bérelünk, és irány a sziget a szárazföld felől. Ha nem kedveled a kétkerekűeket, akkor lehet taxizni is. Egész napos motoros kaland, mely közben megállunk vízeséseknél fürdeni, ebédelni egy halászfaluban, strandolunk, barnulunk. Érkezés az esti órákban bungalóinkba.

 

 

Reggeli után visszautazunk Thong Sala-ba, majd expressz katamaránnal érkezünk Don Sak kikötőbe. Innen songthaew-jal  délután érkezünk Surat Thaniba, a vasútállomásra, ahonnan 17.20-kor indulunk tovább vonattal. Surat Thani- BKK, 651 km, vonat: Rap 168, 2.osztályú hálókocsibanvacsora a vonaton

Érkezés Bangkokba 05:20 Reggeli után fakultatív program: az utolsó napra is bérelhető szoba, hogy a holmikat ne kelljen cipelni és az utazás előtti tisztálkodás is megoldható legyen (kb 250 THB/fő) csomagok lerakása, szabad program, vásárlás, városnézés,  Chatuchak piac, ebéd, szabad program, vásárlás, városnézés, vacsora után este transzfer a reptérre (kb. 60 perc) (taxi, opcionális: kb. 150 THB/fő)

indulás 00:55 Bangkok, Suvarnabhumi, MS961, (repülési idő kb. 9 óra). Érkezés Kairóba 05:45, átszállás. Továbbindulás Bp-re: 11:30, MS551, (repülési idő kb. 2,5 óra) 13:55 Érkezés Budapestre Ferihegy 2
Könnyes búcsú, megérkezünk.

A részvételi díj tartalmazza

az összes szállás díját Thaiföldön (részleteket ld.: Szállás)

az összes helyközi utazás díját Thaiföldön (részleteket ld.: Utazás)

az összes transzfer díját Thaiföldön (kivéve pl. opcionális taxi)

professzionális túravezetés

profi folding kajak hajók bérleti díját

a hajók helyközi szállítását

teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny, mentőmellény,  stb.)

túlsúlykedvezményt (46 kg-ig, mely a hajók szállítása miatt szükséges, az e feletti túlsúlydíj önköltséges)

tolmácsolás az összes szükséges esetben

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegy ára
260.000 Ft
2018. aug. végi adat

Étkezések
20 euró/nap
A vizen ( Chiew Lan tó) töltött napokon - 5 nap a tavon

Nemzeti Parki belépők
50 euró

Biztosításokat - utas, baleset, poggyász
Kötelező

Infók

További kajakos csavargásaink