A világ másik oldalán - Óceánia új arcai - Pápua - Második felvonás

Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - 100% felfedezés 

Indonézia / Óceánia
2020. március 6. - 2020. március 20.
Időtartam: 15 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: OC2036

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Ezt a csodás csavargásunkat azon barátainknak hívtuk életre, akik már jártak a világnak ezen a szegletén - vagy akik hosszabb időt szeretnének eltölteni a Nyugat - Pápuán, és esetleg összekötnék a két utazást.  
A második felvonás újabb öblöket érint, újabb paradicsomi sznorkel helyeket tervezünk meglátogatni.  Újabb kalandozásunk során meglátogatnánk a kazuárok, dugongok szigetét, egy mesebeli vízeséshez túrázunk és felkeressük a fülesmedúzák öblét is. Ha van időd, kedved és megteheted lógj el velünk, légy részese a második felvonásnak, kalandozz újabb öblökben és barnulj le, de olyan idegesítően, bosszantóan barnára.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Nehézség:

Az út "nehézsége" a kíma, valamint az utazásból fakadó fáradtság

Szállás típusa:

Tradicionális pálmakunyhó valamint egyszer szálloda

Neked ajánljuk:

Nyár függőknek, delfin rajongóknak, tengerbiológusoknak, paradicsom madarászoknak- azoknak akik már jártak a föld ezen eldugott pontján - és visszavágynak.

Csapat mérete: 6 - 10 fő

Kis csoportos út - 100% kaland

Program

Találkozás a repülőtéren 24 én 14:00 kor,  Mindenki megkapja kis kajakját, amibe még lehet pakolni. Mérlegelünk, pakolászunk, becsekkolunk és nekilódulunk a világ másik oldalának. Repülés Dohán keresztül Jakartába. Hosszú lesz az út, de hamar elmegy, izgalommal gondolunk és várakozunk a kalandra.

Sok-sok mozizás után másnap délután érünk Jakartába ahonnan még aznap este a Batik air-rel folytatjuk az utat: Makassaron keresztül Sorong felé kirepülünk Ázsiából. A várakozás alatt megtekintjük a jakartai reptér látványos "magyar" kürtös kalács sütőjét. Pénzt válltunk, SIM kártyát vásárlunk. Az éj leple alatt elhagyjuk Ázsiát és berepülünk a varázslatos Óceánia légterébe. A hajnal fényei és ámulatba ejtő felhő formái már Nyugat-Pápua korallzátonyai felet érnek minket.

Több mint 13 ezer kilométeres utazás után kora reggel megérkezünk Sorong "hihetetlenül izgalmas" városába. Kis taxizás (szakadt mikrobusz nagyon indonéz módra) és városnézés, kultúrsokk-kiheverés és egy csomó pápua kézfogás és közös fotó után indul a hajónk a szigetek felé. Két-három órás hajóút közben, bambulás, repülőhalak és kicsit kileshetünk a végtelen Csendes-óceánra is. .A nagy hajóról átszállunk egy kis motorcsónakba, innen már pápua barátainkkal folytatjuk az utat, félúton felvesszük az első csoport tagjait és irány a szállás, ahol beköltözünk a pálmakunyhóinkba és vár a pápua ebéd és a kajak. Csavargás a melegben, akklimatizálódunk, első felejthetetlen pillantás a korallokra és garantáltan nem eszünk embert…

Ezen a napon észheztérés, fürdés, ámulás-bámulás, sznorkelezés lesz. Kis csapatunk egy szerelmes evezéssel nyitja meg túrát. Elkajakozunk kedvenc kis falunk mólójához, hogy hallevesben sznorkelezzünk. Este ismerkedési est… megismerkedünk a szigeten élő éjszakai állatkákkal, denevérekkel, sétálócápákkal, kuszkuszokkal és a helyi sörökkel.

a napfelkelte varázslatos lesz, a Nap Csendes-óceánból fog kibújni, ezután felfedezzük szigetünk keleti, vad partvidékét és a függőágyat

Egész napos program egy nagyobb szigethez. Kb 60 kilométert fogunk oda-vissza motorcsónakkal megtenni és ahol csak lehet beugrunk a nagy kékségbe. Az ilyen utakon általában sosem azokat az élőlényeket láttuk amire készültünk, hanem valami mást, inkább meglepetésre számítunk most is. Útküzben egy hatalmas korallzátonyt érintünk amely nagyon távol van a szigetektől - igazi "világvége" érzés lesz. áthaladunk a dugongok tengerén majd egy dzsungeltúrával folytatjuk az utat álmaink vízeséséig.

Jó eséllyel várhatunk, remélhetjük a randevút a világ egyik legkülönlegesebb tengeri emlősével a dugonggal. Az állat hossza 3-4 méter testtömege 250-900 kg. A kifejlett dugong teste 25 liter olajat tartalmaz. A test bálnaszerű, áramvonalas és a pofa környékét leszámítva túlnyomórészt szőrtelen. Vastag, szívós bőrének színe a szürkéskéktől a barnáig terjedhet. Feje nagy, a pofája hosszúkás és hasított, rálóg az alsó ajkakra. A hímnek két nagy „agyara” (metszőfoga) van, amelyek elöl áttörnek a felső ajkakon. A dugongnak nincs fülkagylója. Az elülső végtagok kerekdedek, evezőszerűek és nincsenek rajtuk körmök. A növények gyökerének kiásására használja őket az állat, és a nőstények ezekkel támogatják a borjaikat születésükkor. A farok vízszintes irányban lapított, a vége egyenes vonalú vagy enyhén homorú. Az állat farkának le-fölcsapkodásával hajtja magát előre a vízben. Az újszülött dugong 150 kilogrammot nyom. - Wikipédia

Reggeli sznorkelezés után búcsút intünk az otthonunknak, hogy egy még szebbre cseréljük, félig körbeevezzük a szigetünket a táv 10 km, jobbról hegyek, mangróvék, balról a tenger lesz a kísérőnk. Az evezés közben természetesen megállunk a legszebb zátonyok peremén, és akár kajakból vagy a partról búvárkodunk. 

Reggeli kirándulás, édesvízi lények felfedezése után egy halban nagyon gazdag öbölbe evezünk. Estére egy tengerbe bukó naplementével készültünk.
Meglepetés.

A mai napon belekóstolunk a nagy felfedezők életébe - átkelünk a hatalmas vízen, természetesen a legnagyobb biztonságban. Szerencsés esetben Bryde vagy trópusi bálnákkal is összefuthatunk a tengeren. Tavaly két alkalommal is keresztezték utunkat.
8-10 kilométer áll előttünk, átevezünk újabb paradicsomi homestay-ünkbe, és útközben sznorkelezünk, és hallgatjuk a dzsungel fura hangjait a part közelében. Összebarátkozunk újabb szállásadónkkal és a szállásunk saját halrajával.

Reggeli kötelező sznorkelezés és ebédelés után felfedezünk egy ismeretlen partvidéket sok kis szigettel és végül a fülesmedúzák rejtett öblét. 

Egy falu felé vesszük az irányt. Megnézzük a falusiak kedvenc halászhelyét egy nagy ovális lagúnát. Egész utunk folyamatosan korallok fölött vezet. 

Délutánra egy hosszabb evezést terveztünk amely utunk talán leglátványosabb labirintusszerű lagúnarendszerébe vezet amely egy hatalmas öböl egy része...

Délelőtt sznorkelezés, majd rövid sírás után elbúcsúzunk a paradicsomtól. Szétszedjük a kajakjainkat, majd összepakolunk és motorcsónakkal a nagy hajóhoz, komppal Sorongba megyünk, végül rövid, de felejthetetlen taxizás után a Hotel Meridienben kötünk ki, egy esti városi élménygyüjtés után itt töltjük az éjszakát. Bételt(bétel dió) rágunk, alkudozunk, jó kis nasi gorenget eszünk, kitűnünk a nyüzsgő esti város lakosai közül, este a tévében felejthetetlen pápua zenei vetélkedő. Közös fényképek, könnyes búcsú, megint...

14. nap
utolsó pápua reggeli, majd a reggeli órákban indul a gép Jakarta felé. A két gép közötti indulás között pénz visszaváltás, ajándék beszerzés, vásárlás, majd becsekkolás. Jakartából 0:01-kor indulunk tovább Dohába, majd átszállás után  25 én 10:25-kor száll le a gép Budapesten.

A részvételi díj tartalmazza

A részvételi díj a programleírásokban szereplő szolgáltatásokat tartalmazza, és személyenként értendő. Az euró árfolyam jelentős változása esetén  a részvételi díj arányos változtatásának jogát fenntartjuk


A részvételi díj tartalmazza:
- a vízen töltött napokon az összes étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) - az összes szállás díját Indonéziában (2-3 fős kunyhókban, autentikus pálma Guesthouse-okban, utolsó nap szállodában) - az összes helyközi utazás (beleértve a taxit is) díját Új-Guineában - az összes transzfer díját - az idegenforgalmi adót (ez nem egyezik meg a parki belépővel) - professzionális túravezetést - profi folding kajak hajók bérleti díját - teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny, mentőmellény, vízhatlan zsák stb.) - magyar nyelvű idegenvezetést az összes helyszínen - tolmácsolást az összes szükséges esetben és egy egész napos sznorkelezős hajókirándulást.

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegyek
320.000
Budapest - Doha - Jakarta / Jakarta - Makkasar - Sorong/ 2018 szept. 1 . adat

Csomagok fóliázása
5000 Ft
A reptéren a csomagok fóliázását - oda-vissza - A kajakok és a felszerelésed védelme érdekében

Túlsúly díj
25.000 Ft
A belföldi repüléseknél, Jakarta - Sorong viszonylatban

Tartózkodási engedély a Nemzeti Park területén - Nemzeti parki belépő
22.000 Ft
Kötelező megváltani - Egy évre szól

Két étkezés Sorongban
5000 Ft
A városban - a Hotel Meridienben - A la carte

Hasznos infók

Vízum már nincs, hivatalos pénznem: indonéz rúpia (IDR) 1 forint kb 50 rúpia amihez Jakartában a reptéren juthatsz hozzá legegyszerűbben, ahova dollárral, euróval érdemes érkezni. Megbízható ATM nem lesz.

A vízen töltött napokon,- tehát 10 napon keresztül - napi háromszori étkezés lesz. Reggelire helyi fánk, banán, sült banán. Ebédre, vacsorára ázsiai jellegű rizs, zöldségek, hal vagy csirkehús különböző kombinációi. A menüt nem mi határozzuk meg, de finomakat főznek, annak ellenére, hogy a világ végén járunk. Jakartában, Sorongban helyi kifőzdékben tudod hasadat feltölteni. A szigeteken valahogy nem tanultak meg kávét főzni, nincs is kávéfőzőjük , csak forró víz és valami fura kávé, ezért ha erre érzékeny vagy, akkor készítsd be a hozzávalókat. Az országban európai jellegű ételek nincsenek a kenyér és tejtermékek NEM léteznek. Ha többre vágysz mint a mit a sziget adhat akkor mindenképp készíts be magadnak, nassokat müzlit, ezt-azt.

A túra alatt két nap lesz, amikor 12-14 kilométert teszünk meg, a többi napon 6-8 kilométerre számítsatok, de ha bármelyik nap, bárkinek csak sznorkelezni, vagy csak függőágyban punnyadni van kedve, nem fogunk neheztelni rá, ha viszont valaki több mint 20 kilométert akar evezni, arra is van lehetőség. Alapvetően délelőtt a sznorkelezésé a fő szerep és délután kajakozunk, ami a dagály az időjárás és a kedvünk függvényében változhat.

Igazi pápua pálmakunyhó, helyi anyagokból, hagyományos technikával készült épületek, ennek megfelelően európai szemmel maximum csak a túrakomfort (!) kategóriába esnek. Előfordult, hogy a tetőn erszényes pele mászkált (nagyon aranyos :) ) Az ablakokon üveg helyett csak fonott ablaktáblák vannak, az ajtó szintén csak egy fonott valami, a szoba közepén a földön matrac, felette szúnyogháló-baldachin. A környéken megszokott módon a vécé kint van, külön kunyhóban ez egyben "zuhanyzó" is, ahol egy kis vödörrel önthetünk vizet a fejünkre – Mandi. A víz nem melegebb, mint a levegő, tehát 27-31 fokos. Utolsó éjjel légkondis, európai szinten átlagos szállodában alszunk ami segít felkészülni a repülőútra. Minden szálláshelyen két-három ágyas kunyhókban alszunk, ha valakinek eltérő az igénye, azt felárral tudjuk biztosítani, amennyiben az adot home stay rendelkezik elegendő szobával.

Sok-sok napsütésre készülj! A környéken nincs esős, vagy sokkal esősebb évszak, viszont az éghajlat egyenlítői, így bármikor lehetnek zivatarok, egy-egy esősebb nap. A helyiek szerint sosem esik egész nap, és egy esős napot rendszerint sok napsütéses követ. Az eső nem igazán zavaró, mert többnyire éjjel esik, és amúgy is olyan meleg, hogy többnyire nincs értelme esőkabátot venni, még jól is esik. Mégis előfordulhat, hogy városban, vagy a dzsungeltúrán kap el az eső, így ha extrém fázós vagy, készíts be magadnak egy vékony esődzsekit.

Egész Új-Guineában (ahogyan előző környékbeli túránk helyszínén, pl. Sulawesi egyes részein is) létezik malária (az afrikainál enyhébb változata), így Raja Ampaton is, viszont mi a külső szigetekre megyünk, ezért ott viszonylag kevés a szúnyog, ennek ellenére megelőzésképpen ajánlott gyógyszer szedése (hiszen védőoltás nincs). A turisták jelentős része nem szed semmit, és közöttük ritkán ugyan, de előfordultak megbetegedések. Mindenki maga dönt, de szerintünk jobb az óvatosság, a környékbeli maláriatörzsek megelőzésére lariam nem, csak malarone és doxycyclin alkalmas. Mi a túrán szedünk gyógyszert, de tanácsot nem adhatunk, ezért lehetőség szerint mindenki kérdezze meg orvosát, és/vagy keressen fel egy oltóközpontot (http://www.oek.hu/oek.web?nid=209&pid=1) ahol felírják a gyógyszert és tanácsot adnak védőoltásokkal kapcsolatban is (kötelező oltás nincs, csak ajánlott, ugyanazok amik Ázsia déli részein). A szállásokon mindenhol nagyobb palackokból kapunk ivóvizet ahonnan a kulacsainkat is feltölthetjük, de a hazaitól jelentősen eltérő környezetben gyomorfertőtlenítő tabletta jól jöhet.


Telefon/internet:

van valamilyen térerő, legtöbbször az internet is működik nagyon lassan, annak ellenére hogy 4G sok helyen elérhető, de előfordul hogy csak sms-ezni lehet. ( Telkomsel simpati simkártyát Jakartában a legegyszerűbb beszerezni, mert később nem lesz rá idő. A kártycsomagokat érdemes előre megnézni a telkomsel honlapján, de alapvetően olcsó.

Fejlámpára szükséged lesz, mert éjjel nincs mindig áram és korahajnali dzsungelbe is megyünk. Telefon, stb töltés: általában este 6 után úgy este 11-ig.

Az utolsó valamirevaló bolt Sorongban lesz, de kevés időnk lesz vásárolgatni. A szigeteken a falvakban vannak ugyan kisebb, harmadik világbeli boltok, de ezekben a csak a legalapvetőbb dolgok (vagy azok sem) találhatók meg, mint: rizs, instant levesek, keksz, furcsa édességek, egy-két konzerv.

Sorong-ban van ATM is, de gyakran üresek, előfordul hogy az európai kártyát letiltja, ezért jobb ezeket korábban elintézni , az a biztos, ha még Jakartában vagy itthon hozzájutsz a megfelelő összeghez. (ha itthonról eurót, dollárt hozol, akkor azt Jakartában tudod rupiára váltani legegyszerűbben.

Meleg ruhára SOHA sem lesz szükség, de a helyi szokásokra fontos, hogy tekintettel légy, tehát a sorongi mecsetbe, vagy templomba ne akarj számukra tiszteletlen, hiányos ruhában bemenni, az utcán a fürdőruha nagyon-nagyon ciki. Indonézia nagyrészt muszlim ország így a városokban a hiányos öltözetű hölgyeket a (ha a vállak, térdek, has kilógnak) általában megbámulják, sőt nagyon lenézik, akár megjegyzéseket is tesznek. Új-Guinea elsősorban keresztény, a külső szigeteken pedig csak keresztény, titokban animista szokásokkal. Nemrégen még ők is hiányosan öltöztek, és a turistákhoz is hozzászoktak, így ott nem kell másképp öltözni, mint akár itthon, de fontos, hogy a falvakban ott se fürdőruhában flangálj! A napsütés nagyon erős tud lenni, tehát kalap, naptej(erősebb) vagy hosszú ujjú póló és napszemüveg fontos lesz. Kajakozás közben a polárszűrős napszemüveg fokozza az élményt, mert sokkal jobban látod a korallokat. A korallok sok esetben élesek, közöttük mindenféle lények élnek, bár alapvető szabály, hogy sosem lépünk rájuk, nem nyúlunk hozzájuk, de felettük úszva is biztonságosabb valami lábbelit használni, ezért ilyesmi feltétlen legyen nálad, ha épp csak kajakozunk akkor is MINDIG legyen kéznél. A búvárszemüveg pedig KÖTELEZŐ!

túráinkon megpróbálunk minél kisebb hatással lenni a környezetünkre, természetre és ezt a szemléletet igyekszünk nektek is átadni. A világon mindenütt probléma a szemét elhelyezése, különösen az olyan fejlődő országokban mint Indonézia. A világ legtöbb folyóján és a tengereken is egyre gyakrabban úsznak az oda nem való dolgok a PET palacktól a hajóroncsokig. A korallzátonyok különösen érzékenyek és ezt sem a turisták, sem a helyiek nem kezelik jól. Kérjük próbálj minél kevesebb szemétté váló dolgot magaddal hozni. Kaját ott kapunk, ivóvízhez elég egy palack amit ott töltögethetsz és végül vissza is tudod vinni a városig. Ha lehet, az új búvár-szemüvegedet se ott csomagold ki és a tusfürdőd mindenképp lebomló legyen. Naptej legyen nálad, de ez is rossz hatással van a korallra, saját érdekedben is e helyett is jobban jársz valami hosszú ujjú világos pólóval. A korallok megközelítése is odafigyelést igényel, mert törékenyek, nem szabad akárhol akármin átzúzva elindulni búvárkodni, erről a túravezetők sokat fognak beszélni.

Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A helyi
emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk a főszigetre, esetleg nem annyi és nem akkora matrac jut egy kunyhóra, ezekre a túravezetők fel vannak készülve, de neked is el kell fogadnod és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Fontos, hogy többen leszünk, többen fogunk dönteni, előfordulhat, hogy kívánságod kisebbségben marad. Kritikus esetekben a végső döntést mindig a túravezetők hozzák meg. Kérjük, erre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!! Az időjárás is módosíthatja a terveinket, folyamatosan figyelni fogjuk az előrejelzéseket, de lehetséges, hogy nagyobb hullámzás esetén a távoli mesebeli szigetre egy másik nap megyünk motorcsónakkal, de ez a kajakos útvonalunkat nem fogja befolyásolni. A túra programjában meghirdetett időpontokat, szálláshelyeket és költségeket a lehető legpontosabban igyekeztünk megadni, azonban nem várt vagy előre nem látható események is befolyásolhatják mindezeket, ezért a túra összes részletének változtatási jogát fenntartjuk.

A repülőn csomagként magaddal kell hoznod a kb 25 kilós összecsukható expedíciós kajakot amit a reptéren kapsz meg. Olyan légitársasággal megyünk Jakartáig ahol 30 kiló a súlyhatár, tehát a feladott csomagodba maximum 5 kg saját dolog kerülhet, a többi csak kézipoggyászként utazik. Jakarta után a saját csomagodtól függően, átszámítva 5- 10 ezer forint közötti összeget kell túlsúlyra fizetned. A csomagot sehol, Sorong után sem kell igazán cipelned: taxi, hajó, motorcsónak fogja vinni, az átpakolásokban pedig mindig segítünk. Tapasztalatból tudjuk, hogy trópusi országba szinte csak a kézipoggyász elegendő és a pakolási korlát általában nem okoz nehézséget. Fontos, hogy lélekben készülj fel arra, hogy nem a szomszédba ugrunk át egy sörre. A kontinensek közötti utazáskor a reptéri átszállási idők is hosszúak, nem lehet/szabad őket kicentizni. Az oda-vissza 28 000km repülőút még a rutinos utazóknak, a legjobb csatlakozások mellett is sok türelmet igényel, de cserébe egészen biztosak vagyunk benne, hogy életre szóló élményt kapsz.
Fontos: A világ, ahová ellátogatunk, nagyon máshogy működik, mint a mi jó öreg és kicsit öntelt Európánk:). Előfordulhat, hogy a szállást, amit lefoglaltunk, már mások is lefoglalták - de mégis nekünk is visszaigazolták. Lehet, hogy egy éjszakát máshol kell eltölteni - másik szobában. Kérünk téged, hogy jelentkezésedet csak akkor add le, ha ez nem jelent neked problémát, és kellő, utazós, kalandor rugalmassággal tudod kezelni a hasonló helyzeteket.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  Infók

  A tengerikajak.hu ezen útját - a törvényi előírásoknak megfelelően - a Travelhood Utazási irodával együttműködésben szervezi.

  a Travelhood Kft. (székhely: 1016 Budapest, Tigris utca 14., képviseli: Jávorkai Péter ügyvezető, tel.: +36 20 952 6452, adószám: 24136729-2-41, cégjegyzékszám: Cg 01-09-992161, bankszámlaszám: CIB BANK 10700440-70819984-51100005, utazási irodai nyilvántartási szám: R-001446, e-mail: [email protected]


  További kajakos csavargásaink

   

  Tengeri kajakkal a Pápuák között

  15 nap

  € 2 400

   

  Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - Irány Wayag

  15 nap

  € 2 700

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére