Uvac - kanyon / kajakos csavargás kajakokkal, keselyűkkel

Viva Szerbia - Újra kanyonozunk, keselyűzünk, barlangozunk, kajakozunk 

Szerbia/Sjenica / Európa
2020. augusztus 1. - 2020. augusztus 8.
Időtartam: 8 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2050

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Egy kalandos hét Szerbia egyik legszebb nemzeti parkjában, az Uvac kanyonban. Európa harmadik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol az európai fakó keselyűknek a 70% fészkel. Hatalmas sziklafalak, keselyűk, barlangok, szirtek. Kajmak, pálinka, és szerb barátaink. Időutazás egy országba, tengeri kajakokkal, hatalmas madarakkal, mészkő fennsíkokkal és borókákkal, töbrökkel.  A víz gyakorlatilag állóvíz. A túra csillagtúra lesz, így kényelmesen tudunk csavarogni, lógni, kirándulni, barlangászni, barlangi kajakozni. A szállásunk, és vendéglátóink a legkedvesebb emberek a világon, kedvességük, a helyszín vagány lepukkant kusturicai bája, tökéletes helyszíne egy igazi, biztonságos balkáni kalandnak.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, izgalmas kaland a Balkánon

Szállás típusa:

Egyszerű kemping - Varázslatos helyszínen

Neked ajánljuk:

Kicsi, nagy, felnőtt gyerek, GYERE

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kis és nagycsapattal is élhető kaland

Program

Indulás Budapestről a korai  órákban, utazás, zenehallgatás, beszélgetős ismerkedős utazás. A nappalt utazással töltjük. A délutáni  órákban megérkezés a Sjenica melletti vízreszálló helyre, ahonnan a kaland indul. Bepakolunk házigazdáink terepjárójába - (csomagok, sátrak), és irány a nemzeti park rétje, ahol sátrazni fogunk. A csapat bekajakozik a rétre, hogy a 8 órás utazás görcseit kimozogjuk magunkból.  Rövid kis evezés után tábort állítunk, akklimatizálódunk, pihegünk. Este közös tűzrakós, bemelegítő... Vacsorával, pálinkával

Reggeli után bepakolás a kajakokba, majd irány a kanyon felső folyása. A folyó első része, gyönyörű, nagy sziklák között gyorsabb és kevésbé gyors szakaszok váltakozásával indul. Sziklák a mederben, izgalmas kis surrantók, ligeterdők. Felevezünk az Uvac folyóig, majd vízállástól függően benézünk a Vapa völgyébe.  Utunk során meglátogatunk egy barlangot, amit vízállástól függően megnázünk. Az első szakaszon kajakkal lapátolunk a sötétben, majd hajóinkat leparkolva fejlámpával folytatjuk utunkat. A bent töltött idő kb 45 -50 perc lesz. Utánna folytatjuk utunkat a folyón felfelé. A fenti szakasz péres folyó, sziklákkal, rétekkel. A  délután fürdünk és pecázunk kedvünkre, majd visszalapátolunk a táborba. Ott bogarászás, fürdés, ilyesmi. Vacsora után tüzet rakunk és bámuljuk a hatalmas csillagos égboltot, világmegváltó terveinkkel. 

Reggeli után izgalmas evezés vár ránk a kanyon, és a nemzeti park központja felé. A folyó kanyarogva egyre mélyebbre halad, kettévágva a fennsíkot. Az utunk során egyre több keselyűvel találkozunk a vízen. Égbetörő sziklák, fészkek, termikelő hatalmas madarak. Kajakos barlangászat is lesz, (vízállástól függően) cseppkövekkel, denevérekkel, bujkálással a sziklák között.
A kanyon talán legszebb részére fogunk beevezni. Ez a rész már tiltott zóna, látogatása engedélyhez kötött. Természetesen csapatunk beszerzi minden résztvevő számára a szükséges papírokat, nemzeti parki hozzájárulásokat. A kanyon közepén találjuk a legjelentősebb költő szirteket, amin igen sok madarat láthatunk. Nem ritka az a pillanat amikor 20 - 30 madarat is látunk a kajakjaink felett tekeregni. A napi evezés nem lesz sok, mert időt szeretnénk eltölteni a belső részeken, hogy figyeljük ezeket a madár óriásokat.

Szárazon folytatjuk a vidék felfedezését. Felmászunk a kanyon peremére, a " Molitva-Imádság" kilátóhoz ahonnan az egész völgyet be lehet látni. Egész napos trekking kaland, védett növények, sziklák, sziklagyepek és keselyűk között. Fényképező használata kötelező! Könnyű pár órás túrával érjük el a kanyon tetejét. Utunk végig festő tájakon vezet, ahonnan látjuk az alattunk tekergőző vizet. Több kilátópontot is hoztak létre, amelyeket mi szépen végiglátogatunk. Uzsi és csúcscsoki, és a fényképezők halk csattogása. Visszaérkezés a táborba a délutáni órákban. Este ellátogatunk Sjenica városába, ahol egy időutazással egybekötött "retro" kalandot élünk át a Balkán egyik kisvárosában.

Az ötödik napon újra irány a víz, csapatunk lebontja sátrait, felmálházza a kajakokat, összepakolunk. Tovább megyünk a kanyonba, a bal oldali ágát felfedezve. A díszletek olyanok lesznek, mintha a Gyűrűk Ura forgatásra csöppentünk volna. Átevezünk a tó másik csücskébe. A díszlet továbbra is pazar, gémek, vízimadarak és sziklák. Átevezünk a tó másik oldalára, ahol kinyílik a tér, a tó egy teljesen más arcát mutatja. Beszélgetős örömkajakozás. Az este benézünk a legkedvencebb ágba, ahol a pár méter széles kis ágban kajakozunk, magas sziklák között. Az ág végén szeretnénk tölteni az éjszakát, vízállástól függően. Az esti táborhelyünkön felállítjuk sátrainkat, tüzet rakunk, és a szokásos vidámkodás mellet, csendben hallgatjuk az éjszaka hangjait.

Reggeli után kievezünk a tó másik csücskébe, ami olyan mintha egy teljesen más világba csöppennénk. Elkajakozunk a tó duzzasztásáig, igény szerint meg lehet nézni a gátat is. Utunk során látjuk majd a keselyűk etető helyeit is. Rövid uzsonnás ebédünk után hazafelé vesszük az irányt. A vacsorát már házigazdánk, Slavica nagyon finom főztével ünnepeljük. Pihenés, beszélgetés, izgalmas készülődés az új , másnapi kalandunkra.

A hetedik napon izgalmas kaland vár ránk. Pöfögős hajóba szállunk és egy órás hajókázással ellátogatunk a régió legnagyobb barlangjába, -azon a szakaszon ahol már eveztünk - ahol egy komolyabb szárazföldi barlangtúrát teszünk, helyi vezetőink segítségével. A barlang a régió legnagyobb barlangja, és pár éve megtörtént a lezárása is. Vezetőnkkel engedélyeket beszerezve, irány a hatalmas cseppkövek, vízfolyás, lámpázós, izgalmas barlangt. A túra kb 40 perces lesz. A hideg barlang után irány a hegy teteje. Újra felmászunk a peremére a kanyonnak, de most a másik oldalról, ami talán még látványosabb. A csúcsról egy izgi panoráma út vezet vissza a folyóhoz, ahová titkos kis társaságunk leereszkedik. Itt fürdős cuccra vetkőzünk, vízhatlanítjuk ruháinkat és irány a túloldal - Úszva. A kanyon itt kb 30 méter széles, tehát ennyit kell megtenni úszva. Aki nem szeretne úszni, annak természetesen biztosítunk hajót a helyszínre, hogy átvigye a túlpartra. Innen irány gyalog haza. Este hatalmas partival zárjuk a túrát, tüzet rakunk, zenélünk mulatunk, olyan Szerb módra...

Reggeli után sátrainkat és felszereléseinket elcsomagoljuk és könnyes búcsút veszünk a Balkán egyik legszebb kanyonjától. Napközben utazás, érkezés az esti órákban Budapestre.A részvételi díj tartalmazza


 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Nemzeti park regisztrációs díjat
70 € fő
kötelező helyi vezetőt, szállást a nemzeti park területén saját sátorban, egy napos vezetett gyalogtúrát, egy vezetett barlangtúrát, szárazföldi támogatás, egy hetes tartózkodási engedélyt a nemzeti park területén

Étkezések
15 € / fő/ nap
Félpanziós ellátás, bőséges reggeli, vacsora - helyi specialitások - Opcionális - Slavica Tours

Utas és balesetbiztosítást

Hasznos infók

Tudnod kell, hogy a Balkán szerethető, de más világ. A táborhelyünkön lehetnek mások is, más-más vérmérséklettel, vidámkodással. Táborunk ténylegesen helyszíne Kusturicza filmjeinek, arcainak:). Szeretni fogod, de elsőre meglepő lehet majd kis táborhelyünk, a maga házilag barkácsolt pottyantósával, a zuhannyal, össze-vissza bájával - amit sokszor le fogsz fotózni, a vidám helyiekkel.

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutazásodat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról. Ha egyénileg utazol, az autódat biztonságosan le tudod tenni a táborhelyünkön.
A tele kocsik aug. 1 -én indulnak a kora reggeli órákban. Érkezés aug 8. a késő esti órákban.


Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit majd a kajakba bepakolsz), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit az esetleges szárazföldi kiruccanásainkra, napi túrára magunkkal viszünk), túraöltözet, esőruha, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kajaktúrákhoz egy vízálló szandál, vizes cipő is szükséges. A kirándulásokhoz egy kényelmes könnyű bakancs, vagy egy edzőcipőre lesz szükséged.
A ruházat legyen kényelmes túraruházat, úgy öltözz, mintha egy tavaszi középhegységi kirándulásra készülnél. Legyen nálad aláöltözet (alsó, felső), polár, esőkabát, héjkabát, esőnadrág-ha van. Érdemes egy rövidnadrágot is bedobni, amit melegebb idő esetén ráveszel az aláöltözetre(cicanadrág). Alábbeli egy crocs vagy valamilyen vizes szandál legyen. Készülj lábbelivel a szárazföldi tartózkodásokra is. A vízen előfordulhat szél ezért egy sapkát is pakolj be a zsákodba. Sokan használnak evezéshez kerékpáros kesztyűt, ha gondolod hozz magaddal, de nem létszükséglet az evezéshez. Napszemüveg,pánttal hasznos lehet, ha majd nagyon kisüt a nap :)
Legyen nálad egy váltás száraz ruha külön csomagolva. Afejlámpádat ne felejtsd otthon. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag erős szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz.
A kajakoknak vannak tárolórekeszei, amelyekbe pakolhatsz. A felszereléseid közé csomagolj egy-csomag min. 80 literes erősebb szemetes zsákot - nagyon hasznos lesz. Ugyan vannak vízhatlan zsákjaink, de a nejlonzsák a legtutibb vízzáró alkalmatosság.

Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat. A helyi pénz a Szerb Dínár(RSD).
Nem érdemes itthon váltani, mert nehezen lehet találni, illetve nem váltják túl jól. Érdemes Eurót magatokkal hozni, és érkezéskor Sjenica városában beváltani, de a legtöbb helyen elfogadják az eurót is. A városkában van ATM ott is tudtok pénzt felvenni. Alapjában véve csak akkor kell dínárt váltanod, ha szeretnél vásárolni a városkában. Helyi vendéglátóinktól tudsz vásárolni euróért mindenfélét. (sör, burek, víz...)

A nemzeti park bejáratánál található réten, ahol saját sátrainkat felállítjuk. Ivóvíz található a " kemping" területén, és egy csodapanorámás toalett. Fürdés a tóban, illetve a tábori zuhanyunk alatt. Ne feledjétek, ez a Balkán, kis táborunk alkalmas lehet egy Kusturica film forgatás helyszínének is. Ne számíts az európai kempingek felszereltségével. Szeretni fogjátok, garantáljuk. A tó 1000 méter tengerszint feletti magasságban van. A sátrazáshoz szükséges felszereléseidről magadnak kell gondoskodnod. A wc egy pottyantós wc, ennek minden előnyével, hátrányával. A zuhanyban található vizet a nap melegíti, ami nem minden esetben jelent 38 fokos fürdővizet - de nem is ezért megyünk oda:)


Lehetőség van helyi barátainktól reggeli, illetve vacsora rendelésére. Bőséges és finom reggelit készítenek, valamint a vacsora is helyi érdekességeket, specialitásokat vonultat fel. A "félpanziót" hidegen, melegen ajánljuk, mert bitang jóóó!! Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkútnál van lehetőség vásárolni alapélelmiszereket. Igény esetén tervezünk boltjáratot, ami azt jelenti, hogy a kisbuszunk ellátogat a közeli városkába és ott bevásárol.

Napközben meleg idő várható, de mivel a tó magasan fekszik, ezért az éjszakák hűvösek is lehetnek. Napközben, front mentes időben nem ritka a nappali 25 - 30 celsius fok, de éjszakánként visszahűlhet 5 - 6 fokra is a levegő.
A napi evezéseket meghatározza a szél, ezért az irányokat reggel fogjuk meghatározni. Olyan időjárási helyzetben, (erős, viharos szél,) amely balesetveszélyes lehet, a napi evezés elmaradhat, ennek eldöntése minden esetben a túravezető feladata.Csapatunk profi meteorológusként figyeli folyamatosan az időjárás

A buszban, autóban bármilyen formában pakolhatsz. A kajakokhoz, ha szükséges adunk vízhatlan zsákokat, de mindenképp pakolj magadhoz egy tekercs erős, jó minőségű szemetes zsákot. Nekünk is évek óta bevált, kipróbált dolog:) A szárazföldi kirándulásokra hozz magaddal egy kis hátizsákot.

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbiába.

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani.

A túra alatt - evezés közben - a mentőmellény (úszássegítő mellény) használata KÖTELEZŐ.
Sokan nem fogtok szeretni minket ezért, de az ördög mostanság nagyon rosszul alszik. Nem a kajakozás, túrázás veszélyei miatt kérjük ezt minden kedves barátunktól, de sajnos tapasztaltunk, megéltünk olyan eseteket, aminek semmi köze nem volt a kajakozáshoz, illetve az időjáráshoz.(epilepsziás roham, váratlan rosszullét) A mellényeink, kényelmesek és nem akadályoznak senkit a mozgásban. A túravezetők is mosolyogva, boldogan öltik magukra eme hasznos viseletet. Megértéseteket köszönjük.

Az utazások, kalandok előtt, minden alkalommal küldünk egy levelet, amely az út legfontosabb részleteit tartalmazza, hogyan készülj, mivel készülj, mikor és hol legyél stb.
Mivel a kajakozás a szabadban végzett tevékenység, ezért az utakat nagymértékben meghatározza az időjárás. Az időjárás tudománya a mai napig nehezen tud három napnál előbb pontos előrejelzést adni, ezért a mi információs levelünk is ettől függ.
A rövid - 1 - 2 napos utak estetén az indulást megelőző 3 nappal küldjük el a végleges információkat, mivel így fel tudsz készülni az időjárásra.
Hosszabb utak esetén - egy héttel az indulás előtt kapod majd meg tőlünk a fontos - utolsó információkat.
Természetesen, ha bármilyen kérdésed van az úttal kapcsolatban, keress minket bizalommal.

Mielőtt vidám kis csapatunk lelkes tagjává, tengeri kajakossá válsz, kérünk Téged, hogy figyelmesen olvasd el az alábbi gondolatokat, hogy ne érjen meglepetés túráinkon, hogy jól érezd magad velünk, és azokkal az emberekkel akik minket választanak a kalandra.
A túrák során minden esetben több túravezető segít neked abban, hogy jól érezd magad, hogy megtanulj kajakozni, hogy megismerd ezt a kalandot. Ahhoz, hogy ez a legjobban működjön, a Te világodra is szükség lesz, mert sokféle ember, sokféle vággyal, sokféle igénnyel, sokféle habitussal vagy tapasztalattal érkezik hozzánk egy - egy útra.
A komfortzónáról:
A tengeri kajakozás szabadban, vízen végzett aktivitás, amely során gyakran vagyunk kitéve az időjárási tényezőknek. Az időjárás nagy úr - bizonyos értelemben - Ő a főnök. Megmondja mit tehetünk és megmondja mit nem. Alkalmazkodunk hozzá. Csapatunk több mint húsz éve tanulja, figyeli, elemzi az időjárás változásait és megtanultuk mit lehet és hogyan, jó- illetve rossz idő esetén. Felkészült túravezetőink segítenek a legkisebb nehézségek megoldásában is. De Neked is ismerned kell a saját határaidat. Az evezések során lehet eső, zápor, zivatar, kánikula, szél...
Előfordulhat, hogy túravezetőd lefújja az aznapi evezést, az időjárási viszonyok miatt, ezt is el kell fogadnunk, mert a döntések Értetek, a ti biztonságotok érdekében születnek.
Tudnod kell, hogy a legjobb, legdrágább, legprofibb felszerelésben is el lehet ázni. Tudnod kell, hogy hol vannak a saját határaid- mert a tengeri kajakozásnál az időjárási tényezők változása hatványozottan meghatározza a túra hangulatát, a Te hangulatodat.
Az evezés, még ha nem is lapátolunk hatalmas távokat fizikailag megterhelő tud lenni. El fogsz fáradni a nap végére, és izomlázad is lehet másnap - de ezek mind részei a kalandnak.
Mielőtt velünk tartasz gondold végig az alábbi fontos kérdéseket és a kérdéseidre adandó válaszaidat. Némely felvetés megmosolyogtatja az embert, de hidd el fontos kérdések a saját kis komfortunk megtalálásához, megőrzéséhez.

 • Voltál már több napos gyalogtúrán?
 • Eláztál már? Ismered a "nedves, vizes ruha" érzését?
 • Tudod kezelni azt amikor esetleg hűvös van? Fel tudsz rá készülni?
 • Van megfelelő felszerelésed?
 • Sátraztál már? Aludtál már a szabadban?
 • Főztél már szabadban, outdoor környezetben?
 • Aludtál már több emberrel egy szobában?
 • A hálózsákod és a felszerelésed az időjárásnak - évszaknak megfelelő?
 • Ismered a szúnyog nevű állatkát?
 • Fürödtél, tisztálkodtál már vízparton, a természetben?
 • Csapatunk szereti azokat a helyeket, szállásokat ahol magunk lehetünk, a természetben, a víz partján, az erdőben, a csillagok alatt, öblökben, a tenger partján, - távol az épített környezettől. Természetesen vannak útjaink ahol apartmanban, szállodában éjszakázik csapatunk, de ezekről minden esetben olvashatsz a túraleírásban.
  A tengerikajak.hu utazásai során elsősorban a kempingeket és a vadkempinget (ahol lehet) - részesíti előnyben. Ez természetesen sokszor - sok ember számára - nehézséget jelent - de hisszük, valljuk, hogy a kajakozás, a csavargás, az élmény szerves része a szabadban alvás. Fontosak nekünk a vízparti táborozások, a tűz, a füstös kabát illata, a közös észosztás, egy pohár bor a csillagok alatt, az éjszaka hangjai, az alkonyat fényei, a közös főzések, mind-mind ajándék amelyet egymástól és a természettől kapunk.

  A Vadkempingezésről

  Mint már írtuk, csapatunk szereti azokat a helyeket, ahol magunk lehetünk, távol mindenkitől, mindentől. Ahol nem kell embertömegek között mozgolódva léteznünk. A vadkempingezés azt jelenti, hogy az éjszakát olyan helyeken töltjük, ahol nincs semmiféle infrastruktúra, nincs áram, nincs wc, nincsenek kialakított táborozó vagy sátorhelyek. Nincs büfé, nincs bolt, magunk vagyunk és a természet. Természetesen ez némi nehézséget is jelenthet. A tisztálkodás, a kis és nagy dolgok elvégzése a természetben történik. Gondold, végig, hogy neked okoz -e problémát a vadkempingezés!


  A "terepen" lehet sár, mocsár, ingovány - hajnalban pára, lehet nedves a fű, lehet hogy koszos lesz a cipőd, a ruhád... Az utak során a túravezetők folyamatosan a csapat igényeit szem előtt tartva hozzák meg a döntéseiket az útvonalról, sátorhelyekről. A guide-ok segítségedre lesznek a sátor felállításában, a hálóhelyed kiválasztásában és minden ide vonatkozó kérdésben fogják a kezed, ha igényled azt.

  Gondolatok a társas utazásokról:
  Attól kezdve, hogy minket választasz a kalandodra, a szabadidőd eltöltéséhez, beleegyezel, hogy más emberekkel is fogsz találkozni a túránkon, másokkal is osztozkodnunk kell az élményeken, a nehézségeken. Ez többnyire nagyon jó dolog mert az biztos, hogy nagyon sok érdekes emberrel fogsz megismerkedni, de azt is jelenti, hogy sokszor alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Néhány esetben közösen fogunk dönteni, ahol nem biztos, hogy a te akaratod fog érvényesülni. Lehet, hogy mások este énekelni fognak, vagy megisznak egy-két pohár bort, és vidámak lesznek. Ha inkább aludnál, akkor állítsd fel messzebb a sátrad, mert ez is hozzá tartozik kis utazásainkhoz. Minden utasnak szem előtt kell tartani, hogy mások is részt vesznek a kalandon, mások is szeretnék magukat jól érezni - és egymás érdekeit figyelembe véve éljük meg - közösen a túrát.

  Utazások:
  Gyakran utazunk olyan helyekre, ahová még nem vezet autópálya, ahová a lejutás akár 24 óra is lehet, ami hosszú és fárasztó - de ezek a helyek, a kis titok helyeink, megérik a hosszú buszozást, kocsikázást.

 • Utaztál már hosszabb időt kisbuszban?
 • Tudsz e aludni buszban, amikor több mint 15 órát utazunk összezárva másokkal?

 • Váratlan dolgok, távoli vidékek:
  Az utazás akkor élmény, akkor élhető, ha váratlan csodákkal van tele. A külföldi, távoli útjainkon számtalan helyzetben találkozunk más kultúrákkal, helyi emberekkel - akik kedvesen mások. Vannak olyan útjaink amelyek olyan helyekre vezetnek ahol a turizmus szinte alig létezik. Lehetséges, hogy a helyi emberek nagyon jó szándékúak, de a mi világunkhoz képest meglehetősen laza, lassú vagy csak erősen eltérő életmódot folytatnak, így előfordulhat, hogy például a motorcsónakunk késik egy órát, vagy egy másik hajóval megyünk az adott helyre de ezekre a túravezetők fel vannak készülve (mindig van "B" terv), és előfordulhat, hogy egy-egy esetben közösen választunk a lehetőségek közül. Kritikus esetekben a végső döntéstmindig a túravezetők hozzák meg.

  Nagyon sok kérdés és válasz rejtőzködik még a saját kis outdoor komfortzónánk körül amelyekre- mi - akiknek az élete az utazás, akik sokat vannak úton - nagyon szívesen válaszolunk és segítünk abban, hogy Te is otthon érezd magad az outdoorban, a vízen, a sátorban, a szélben, csapatban, vagy magányosan evezve.

  Fontos, hogy ha bármilyen kérdésed van útjainkkal kapcsolatban, akkor ne szégyelld megkérdezni, mert szerintünk nincs rossz kérdés. Csak kérdés van, és a túrád vezetői azért vannak ott Veled, hogy minden nehézségnél, minden helyzetben a segítségedre legyenek.

  Akkor fogod a kalandot 100% -ban megélni, ha fel vagy rá készülve és ismered a saját határaidat, komfort zónádat, és tudod, hogy ezeknek az átlépése nem okoz problémát az utazáson.

  Kérjük, mielőtt jelentkezel, ezekre készülj fel lelkiekben. Mert utazni, úton lenni csudajó!!!

  A túráink a szabadban zajlanak. Az időjáráson kívül azonban még számtalan tényező alakítja egy túra menetét. Néhány dolog a sok közül amit figyelünk: vízállás, a folyó állapota(mérgezés...), határ és biztonsági helyzet, szúnyog, betegség - járvány, úthálózat, közlekedési helyzet...és még számtalan, de igen fontos apróság.
  A kaland során az első és a legfontosabb tényező a Ti biztonságotok. Minden ennek van alárendelve, az összes többi ezek után következik.
  A túrát vezető személy feladata megítélni és változtatni a túra menetén. Ezért a kajakozás teljes ideje alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

  Infók

  KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?
  UVAC  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
  00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


  További kajakos csavargásaink

   

  Kajakkal, bringával Velencében - A lagúnák és csodák városában

  5 nap

  120 000 Ft

   

  Maddalena Nemzeti Park - Szigetek, kajakok, sziklák - Csoda nyár végén

  9 nap

  199 000 Ft

  Rólunk mondtátok

  Na mit mondtatok?!


  Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

  Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
  Vissza az oldal tetejére