Latorca

A zöldülő vízi ösvény -  Kajakozás egy elfeledett folyón

Szlovákia / Európa
2022. április 9. - 2022. április 10.
Időtartam: 2 nap
A jelentkezés lezárult.
Megosztom:
Út kód: EU2281

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Bejárjuk a fél világot, de néha a saját kis hazánkban, hazánk környékén is vannak felfedezni való foltok. Hát most újra elővesszük egyik régi kis kedvencünket és megmutatjuk Nektek is a zöld, és bájos kis folyót a Latorcát. A folyó evezhetősége vízállástól függ, de tavasszal a tavaszi csapadékból fakadóan van benne víz, és egy felejthetetlen evezést ígér. A folyót többször izgalmas holtágak kísérik, amelyek nagy víznél szövevényes rendszert alkotnak. Csuda finomságos evezéssel ajándékozzák meg a kora tavaszi vízreszállókat. Két napot töltünk a "vadonban", madarak, rétek, erdők között. Folyógyűjtők jöjjetek. A folyó karakteres sok kis kanyarral, és apró kis víz, amely minden kanyarban más és más arcát mutatja. Ugyan a Latorca sem volt kivétel amikor a szabályozások zajlottak Magyarországon, de megmaradtak benne apró kis kanyarok és a szabályozások előtti folyó nyomai. Szerelmes kalandorok itt a helyetek!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, két napos, vadkempingezős kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Sátortábor - Kalandkomfort

Neked ajánljuk:

Könnyű hétvégi kaland

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos csavargás

Program

Mivel a távolság nagy, ezért ajánljuk, hogy érdemes már pénteken este leutazni, hogy másnap kipihenve induljon a kaland. A nulladik nap opcionális. Tökéletes éjszakázó hely van Lelesz mellett, egy holtág partján található kis étterem mellett. A sátrazás itt is vadkempingezve megengedett, valamint jót lehet vacsizni a helyi étteremben.

Az egyénileg utazókkal találkozó reggel a szlovákiai Lelesz településén, ahonnan  közösen elmegyünk a beszálló helyre,túra indulási helyére. Bepakolunk kajakjainkba az autókat biztonságba helyezzük, reggeli logisztika és indulhat a csorgás.
A túra vonulós, ami azt jelenti, hogy minden felszerelésünket a kajakokban kel magunkkal hoznunk, beleértve a sátor, hálózsák és egyéb holmijainkat.
Az első napon pipacsos mezők, néhány erdős sáv, és a rétek váltakozó képe kíséri a kajakosokat. A vízállástól függően tudunk majd mozogni, de kis víznél is szép evezős napot ígér a folyó. Nagyobb vízállásnál az ártérben és a folyó menti részeken lapátol csapatunk. Az éjszakát a folyó partján, egy kis réten töltjük, rögtönzött kis sátor táborunkban, vadkempingezve. Az este a gasztronómiájé a főszerep. Főzünk, kerepelünk és szerepelünk, tüzeskedünk. 

Reggeli után, lebontjuk sátrainkat, elindul a csorgásunk Zétény kis faluja felé. A nagy távolság miatt a második napi szakasz rövidebb. Az első szakaszon a maradék kis erdőfoltok néhol leérnek a vízig. Kedves kis ligeteken keresztül vezet az utunk. Dél körül megállunk, hogy elfogyasszuk kis ebédünket, elpusztítjuk maradék szendvicseinket, majd délután elérjük a "vadon" peremét és megérkezünk Zétény kis faluja magasságába, ahová az autókat levittük. Itt túránk véget ér. Logisztika, kajakpakolás, és irány haza, irány Magyarország. Érkezés Budapestre a késő esti órákban

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék vacsorát - sütögetős, grill vacsi


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás

Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.


Étkezések

A túra önellátó, nincs lehetőségünk megállni vásárolni, boltot nem keresztez útvonalunk.


Biztosítás

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "városnézés" kategóriájú utasbiztosítás mellett, a kajakozáshoz szükséges Sport Plusz kiegészítő mellett, ajánljuk hogy a "Storno Kombi" kiegészítő biztosítást is kösd meg. Ha saját autóval jössz, akkor megfontolandó az autós assistance szolgáltatás igénybevétele is.  Kösd meg biztosításodat itt!.

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

KÉRJÜK OLVASD EL   -    BEVÁLLALOD ?   NEKED VALÓ ?

LATORCA  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL: 
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére