Latorca

A zöldülő vízi ösvény -  Kajakozás egy elfeledett folyón

Szlovákia / Európa
2022. április 9. - 2022. április 10.
Időtartam: 2 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
27 900 Ft
Gyermek ár: 22 300 Ft
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: EU2281

Útleírás Hasznos infók

Térkép

Bejárjuk a fél világot, de néha a saját kis hazánkban, hazánk környékén is vannak felfedezni való foltok. Hát most újra elővesszük egyik régi kis kedvencünket és megmutatjuk Nektek is a zöld, és bájos kis folyót a Latorcát. A folyó evezhetősége vízállástól függ, de tavasszal a tavaszi csapadékból fakadóan van benne víz, és egy felejthetetlen evezést ígér. A folyót többször izgalmas holtágak kísérik, amelyek nagy víznél szövevényes rendszert alkotnak. Csuda finomságos evezéssel ajándékozzák meg a kora tavaszi vízreszállókat. Két napot töltünk a "vadonban", madarak, rétek, erdők között. Folyógyűjtők jöjjetek. A folyó karakteres sok kis kanyarral, és apró kis víz, amely minden kanyarban más és más arcát mutatja. Ugyan a Latorca sem volt kivétel amikor a szabályozások zajlottak Magyarországon, de megmaradtak benne apró kis kanyarok és a szabályozások előtti folyó nyomai. Szerelmes kalandorok itt a helyetek!

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Hozd magaddal a legkisebbeket is, használd Kölyökkedvezményeinket.

Nehézség:

Könnyű, két napos, vadkempingezős kaland

Szállás típusa:

Vadkemping - Sátortábor - Kalandkomfort

Neked ajánljuk:

Könnyű hétvégi kaland

Csapat mérete: 8 - 24 fő

Kiscsoportos csavargás

Program

Mivel a távolság nagy, ezért ajánljuk, hogy érdemes már pénteken este leutazni, hogy másnap kipihenve induljon a kaland. A nulladik nap opcionális. Tökéletes éjszakázó hely van Lelesz mellett, egy holtág partján található kis étterem mellett. A sátrazás itt is vadkempingezve megengedett, valamint jót lehet vacsizni a helyi étteremben.

Az egyénileg utazókkal találkozó reggel a szlovákiai Lelesz településén, ahonnan  közösen elmegyünk a beszálló helyre,túra indulási helyére. Bepakolunk kajakjainkba az autókat biztonságba helyezzük, reggeli logisztika és indulhat a csorgás.
A túra vonulós, ami azt jelenti, hogy minden felszerelésünket a kajakokban kel magunkkal hoznunk, beleértve a sátor, hálózsák és egyéb holmijainkat.
Az első napon pipacsos mezők, néhány erdős sáv, és a rétek váltakozó képe kíséri a kajakosokat. A vízállástól függően tudunk majd mozogni, de kis víznél is szép evezős napot ígér a folyó. Nagyobb vízállásnál az ártérben és a folyó menti részeken lapátol csapatunk. Az éjszakát a folyó partján, egy kis réten töltjük, rögtönzött kis sátor táborunkban, vadkempingezve. Az este a gasztronómiájé a főszerep. Főzünk, kerepelünk és szerepelünk, tüzeskedünk. 

Reggeli után, lebontjuk sátrainkat, elindul a csorgásunk Zétény kis faluja felé. A nagy távolság miatt a második napi szakasz rövidebb. Az első szakaszon a maradék kis erdőfoltok néhol leérnek a vízig. Kedves kis ligeteken keresztül vezet az utunk. Dél körül megállunk, hogy elfogyasszuk kis ebédünket, elpusztítjuk maradék szendvicseinket, majd délután elérjük a "vadon" peremét és megérkezünk Zétény kis faluja magasságába, ahová az autókat levittük. Itt túránk véget ér. Logisztika, kajakpakolás, és irány haza, irány Magyarország. Érkezés Budapestre a késő esti órákban

A részvételi díj tartalmazza
  • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
  • hajószállítást
  • túravezetést
  • ajándék vacsorát - sütögetős, grill vacsi


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Utazás
Az utazás egyénileg történik - Ha nem tudod megoldani a leutadat, akkor keress minket és segítünk összeülni üres autókban. Az egyénileg utazók a kajakozás előtt kapnak információt az érkezési pontról.

Étkezések
A túra önellátó, nincs lehetőségünk megállni vásárolni, boltot nem keresztez útvonalunk.

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL   -    BEVÁLLALOD ?   NEKED VALÓ ?

LATORCA  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL: 
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

Behajózunk - 100% Kornatok Nemzeti Park - Na végre - bemegyünk!

6 nap

89 900 Ft

 

Kajakkal, bringával Velencében - A lagúnák és csodák városában

5 nap

86 900 Ft

Vissza az oldal tetejére