A világ másik oldalán - Óceánia új arcai - Pápua - Második felvonás

Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - 100% felfedezés 

Indonézia / Óceánia
2022. március 6. - 2022. március 20.
Időtartam: 15 nap
Vannak még szabad helyek
Ár:
€ 1 790
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: OC227E

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Ezt a csodás csavargásunkat azon barátainknak hívtuk életre, akik már jártak a világnak ezen a szegletén - vagy akik hosszabb időt szeretnének eltölteni Nyugat-Pápuán, és esetleg összekötnék a két utazást.  
A második felvonás újabb öblöket érint, újabb paradicsomi sznorkel helyeket tervezünk meglátogatni.  Újabb kalandozásunk során meglátogatnánk a kazuárok, dugongok szigetét, egy mesebeli vízeséshez túrázunk és felkeressük a fülesmedúzák öblét is. Ha van időd, kedved és megteheted lógj el velünk, légy részese a második felvonásnak, kalandozz újabb öblökben és barnulj le, de olyan idegesítően, bosszantóan barnára.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Nehézség:

Az út "nehézsége" a kíma, valamint az utazásból fakadó fáradtság

Szállás típusa:

Tradicionális pálmakunyhó valamint egyszer szálloda

Neked ajánljuk:

Nyár függőknek, delfin rajongóknak, tengerbiológusoknak, paradicsom madarászoknak- azoknak akik már jártak a föld ezen eldugott pontján - és visszavágynak.

Csapat mérete: 6 - 10 fő

Kis csoportos út - 100% kaland

Program

Találkozás a repülőtéren 6-án, mindenki megkapja kis kajakját, amibe még lehet pakolni. Mérlegelünk, pakolászunk, becsekkolunk és nekilódulunk a világ másik oldalának. Repülés Jakartába. Hosszú lesz az út, de hamar elmegy, izgalommal gondolunk és várakozunk a kalandra.

Sok-sok mozizás után másnap délután érünk Jakartába ahonnan még aznap este a Batik air-rel folytatjuk az utat: Makassaron keresztül Sorong felé kirepülünk Ázsiából. A várakozás alatt megtekintjük a jakartai reptér látványos "magyar" kürtös kalács sütőjét. Pénzt válltunk, SIM kártyát vásárlunk. Az éj leple alatt elhagyjuk Ázsiát és berepülünk a varázslatos Óceánia légterébe. A hajnal fényei és ámulatba ejtő felhő formái már Nyugat-Pápua korallzátonyai felet érnek minket.

Több mint 13 ezer kilométeres utazás után kora reggel megérkezünk Sorong "hihetetlenül izgalmas" városába. Kis taxizás (szakadt mikrobusz nagyon indonéz módra) és városnézés, kultúrsokk-kiheverés és egy csomó pápua kézfogás és közös fotó után indul a hajónk a szigetek felé. Két-három órás hajóút közben, bambulás, repülőhalak és kicsit kileshetünk a végtelen Csendes-óceánra is. .A nagy hajóról átszállunk egy kis motorcsónakba, innen már pápua barátainkkal folytatjuk az utat, félúton felvesszük az első csoport tagjait és irány a szállás, ahol beköltözünk a pálmakunyhóinkba és vár a pápua ebéd és a kajak. Csavargás a melegben, akklimatizálódunk, első felejthetetlen pillantás a korallokra és garantáltan nem eszünk embert…

Ezen a napon észheztérés, fürdés, ámulás-bámulás, sznorkelezés lesz. Kis csapatunk egy szerelmes evezéssel nyitja meg túrát. Elkajakozunk kedvenc kis falunk mólójához, hogy hallevesben sznorkelezzünk. Este ismerkedési est… megismerkedünk a szigeten élő éjszakai állatkákkal, denevérekkel, sétálócápákkal, kuszkuszokkal és a helyi sörökkel.

A napfelkelte varázslatos lesz, a Nap Csendes-óceánból fog kibújni, ezután felfedezzük szigetünk keleti, vad partvidékét és a függőágyat

Egész napos program egy nagyobb szigethez. Kb 60 kilométert fogunk oda-vissza motorcsónakkal megtenni és ahol csak lehet beugrunk a nagy kékségbe. Az ilyen utakon általában sosem azokat az élőlényeket láttuk amire készültünk, hanem valami mást, inkább meglepetésre számítunk most is. Útküzben egy hatalmas korallzátonyt érintünk amely nagyon távol van a szigetektől - igazi "világvége" érzés lesz. áthaladunk a dugongok tengerén majd egy dzsungeltúrával folytatjuk az utat álmaink vízeséséig.

Jó eséllyel várhatunk, remélhetjük a randevút a világ egyik legkülönlegesebb tengeri emlősével a dugonggal. Az állat hossza 3-4 méter testtömege 250-900 kg. A kifejlett dugong teste 25 liter olajat tartalmaz. A test bálnaszerű, áramvonalas és a pofa környékét leszámítva túlnyomórészt szőrtelen. Vastag, szívós bőrének színe a szürkéskéktől a barnáig terjedhet. Feje nagy, a pofája hosszúkás és hasított, rálóg az alsó ajkakra. A hímnek két nagy „agyara” (metszőfoga) van, amelyek elöl áttörnek a felső ajkakon. A dugongnak nincs fülkagylója. Az elülső végtagok kerekdedek, evezőszerűek és nincsenek rajtuk körmök. A növények gyökerének kiásására használja őket az állat, és a nőstények ezekkel támogatják a borjaikat születésükkor. A farok vízszintes irányban lapított, a vége egyenes vonalú vagy enyhén homorú. Az állat farkának le-fölcsapkodásával hajtja magát előre a vízben. Az újszülött dugong 150 kilogrammot nyom. - Wikipédia

Reggeli sznorkelezés után búcsút intünk az otthonunknak, hogy egy még szebbre cseréljük, félig körbeevezzük a szigetünket a táv 10 km, jobbról hegyek, mangróvék, balról a tenger lesz a kísérőnk. Az evezés közben természetesen megállunk a legszebb zátonyok peremén, és akár kajakból vagy a partról búvárkodunk. 

Reggeli kirándulás, édesvízi lények felfedezése után egy halban nagyon gazdag öbölbe evezünk. Estére egy tengerbe bukó naplementével készültünk.
Meglepetés.

A mai napon belekóstolunk a nagy felfedezők életébe - átkelünk a hatalmas vízen, természetesen a legnagyobb biztonságban. Szerencsés esetben Bryde vagy trópusi bálnákkal is összefuthatunk a tengeren. Tavaly két alkalommal is keresztezték utunkat.
8-10 kilométer áll előttünk, átevezünk újabb paradicsomi homestay-ünkbe, és útközben sznorkelezünk, és hallgatjuk a dzsungel fura hangjait a part közelében. Összebarátkozunk újabb szállásadónkkal és a szállásunk saját halrajával.

Reggeli kötelező sznorkelezés és ebédelés után felfedezünk egy ismeretlen partvidéket sok kis szigettel és végül a fülesmedúzák rejtett öblét. 

Egy falu felé vesszük az irányt. Megnézzük a falusiak kedvenc halászhelyét egy nagy ovális lagúnát. Egész utunk folyamatosan korallok fölött vezet. 

Délutánra egy hosszabb evezést terveztünk amely utunk talán leglátványosabb labirintusszerű lagúnarendszerébe vezet amely egy hatalmas öböl egy része...

Délelőtt sznorkelezés, majd rövid sírás után elbúcsúzunk a paradicsomtól. Szétszedjük a kajakjainkat, majd összepakolunk és motorcsónakkal a nagy hajóhoz, komppal Sorongba megyünk, végül rövid, de felejthetetlen taxizás után a Hotel Meridienben kötünk ki, egy esti városi élménygyüjtés után itt töltjük az éjszakát. Bételt(bétel dió) rágunk, alkudozunk, jó kis nasi gorenget eszünk, kitűnünk a nyüzsgő esti város lakosai közül, este a tévében felejthetetlen pápua zenei vetélkedő. Közös fényképek, könnyes búcsú, megint...

14. nap
Utolsó pápua reggeli, majd a reggeli órákban indul a gép Jakarta felé. A két gép közötti indulás között pénz visszaváltás, ajándék beszerzés, vásárlás, majd becsekkolás. Jakartából 0:01-kor indulunk tovább Dohába, majd átszállás után 20-án érünk vissza Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza

A részvételi díj a programleírásokban szereplő szolgáltatásokat tartalmazza, és személyenként értendő. Az euró árfolyam jelentős változása esetén  a részvételi díj arányos változtatásának jogát fenntartjuk


A részvételi díj tartalmazza:
- a vízen töltött napokon az összes étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) - az összes szállás díját Indonéziában (2-3 fős kunyhókban, autentikus pálma Guesthouse-okban, utolsó nap szállodában) - az összes helyközi utazás (beleértve a taxit is) díját Új-Guineában - az összes transzfer díját - az idegenforgalmi adót (ez nem egyezik meg a parki belépővel) - professzionális túravezetést - profi folding kajak hajók bérleti díját - teljes kajakfelszerelést (evezők, hullámköpeny, mentőmellény, vízhatlan zsák stb.) - magyar nyelvű idegenvezetést az összes helyszínen - tolmácsolást az összes szükséges esetben és egy egész napos sznorkelezős hajókirándulást.

A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegyek
280.000
Budapest - Doha - Jakarta / Jakarta - Makkasar - Sorong/ 2021. szeptemberi adat

Csomagok fóliázása
5.000 Ft
A reptéren a csomagok fóliázását - oda-vissza - A kajakok és a felszerelésed védelme érdekében

Túlsúly díj
25.000 Ft
A belföldi repüléseknél, Jakarta - Sorong viszonylatban

Tartózkodási engedély a Nemzeti Park területén - Nemzeti parki belépő
22.000 Ft
Kötelező megváltani - Egy évre szól

Két étkezés Sorongban
5.000 Ft
A városban - a Hotel Meridienben - A la carte

Infók

KÉRJÜK OLVASD EL -  BEVÁLLALOD ?  NEKED VALÓ ?


PÁPUA-MÁSODIK FELVONÁS  - KAJAKTÚRA - INFÓ VONAL:  
00 36 30 8202156 - HA KÉRDEZNÉL A TÚRÁRÓL


További kajakos csavargásaink

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között

15 nap

€ 1 790

Vissza az oldal tetejére