A világ másik oldalán - Óceánia új arcai - Pápua - Második felvonás

Tengeri kajakkal a Pápuák között - Új utakon - 100% felfedezés 

Indonézia / Óceánia
2023. február 18. - 2023. március 5.
Időtartam: 16 nap
Szabad helyek száma: nincs több hely
Ár:
€ 2 250
Mi van az árban? Részletek
Megosztom:
Út kód: OC239A

Top Kedvenc
Útleírás Hasznos infók

Térkép

Ezt a csodás csavargásunkat azon barátainknak hívtuk életre, akik már jártak a világnak ezen a szegletén - vagy akik hosszabb időt szeretnének eltölteni a Nyugat - Pápuán, és esetleg összekötnék a két utazást.  
A második felvonás újabb öblöket érint, újabb paradicsomi sznorkel helyeket tervezünk meglátogatni.  Újabb kalandozásunk során meglátogatnánk a kazuárok, dugongok szigetét, egy mesebeli vízeséshez túrázunk és felkeressük a fülesmedúzák öblét is. Ha van időd, kedved és megteheted lógj el velünk, légy részese a második felvonásnak, kalandozz újabb öblökben és barnulj le, de olyan idegesítően, bosszantóan barnára.

Bővebben...


A túra stílusa:

Kedvezmények:

Kicsik vagyunk, de kedvesek - ezért utazz velünk sokat akár saját hajóval, és mi megháláljuk közös csavargásainkat, és az alábbi kedvezményeket nyújtjuk Neked!

Nehézség:

Az út "nehézsége" a kíma, valamint az utazásból fakadó fáradtság

Szállás típusa:

Tradicionális pálmakunyhó valamint egyszer szálloda

Neked ajánljuk:

Nyár függőknek, delfin rajongóknak, tengerbiológusoknak, paradicsom madarászoknak- azoknak akik már jártak a föld ezen eldugott pontján - és visszavágynak.

Csapat mérete: 6 - 10 fő

Kis csoportos út - 100% kaland

Program

Találkozás a repülőtéren 14 órakor.  Itt mindenki megkapja kis kajakját, amibe még lehet pakolni. Mérlegelünk, pakolászunk, becsekkolunk és nekilódulunk a világ másik oldalának. Repülés Dohán keresztül Jakartába. Hosszú lesz az út, de hamar elmegy, izgalommal gondolunk és várakozunk a kalandra.

Sok-sok mozizás után másnap délután érünk Jakartába ahonnan még aznap este a Batik air-rel folytatjuk az utat: Makassaron keresztül Sorong felé kirepülünk Ázsiából. A várakozás alatt megtekintjük a jakartai reptér látványos "magyar" kürtös kalács sütőjét. Pénzt válltunk, SIM kártyát vásárlunk. Az éj leple alatt elhagyjuk Ázsiát és berepülünk a varázslatos Óceánia légterébe. A hajnal fényei és ámulatba ejtő felhő formái már Nyugat-Pápua korallzátonyai felet érnek minket.

Több mint 13 ezer kilométeres utazás után kora reggel megérkezünk Sorong "hihetetlenül izgalmas" városába. Kis taxizás (szakadt mikrobusz nagyon indonéz módra) és városnézés, kultúrsokk-kiheverés és egy csomó pápua kézfogás és közös fotó után indul a hajónk a szigetek felé. Két-három órás hajóút közben, bambulás, repülőhalak és kicsit kileshetünk a végtelen Csendes-óceánra is. .A nagy hajóról átszállunk egy kis motorcsónakba, innen már pápua barátainkkal folytatjuk az utat, félúton felvesszük az első csoport tagjait és irány a szállás, ahol beköltözünk a pálmakunyhóinkba és vár a pápua ebéd és a kajak. Csavargás a melegben, akklimatizálódunk, első felejthetetlen pillantás a korallokra és garantáltan nem eszünk embert…

Ezen a napon észheztérés, fürdés, ámulás-bámulás, sznorkelezés lesz. Kis csapatunk egy szerelmes evezéssel nyitja meg túrát. Elkajakozunk kedvenc kis falunk mólójához, hogy hallevesben sznorkelezzünk. Este ismerkedési est… megismerkedünk a szigeten élő éjszakai állatkákkal, denevérekkel, sétálócápákkal, kuszkuszokkal és a helyi sörökkel.

a napfelkelte varázslatos lesz, a Nap Csendes-óceánból fog kibújni, ezután felfedezzük szigetünk keleti, vad partvidékét és a függőágyat

Egész napos program egy nagyobb szigethez. Kb 60 kilométert fogunk oda-vissza motorcsónakkal megtenni és ahol csak lehet beugrunk a nagy kékségbe. Az ilyen utakon általában sosem azokat az élőlényeket láttuk amire készültünk, hanem valami mást, inkább meglepetésre számítunk most is. Útküzben egy hatalmas korallzátonyt érintünk amely nagyon távol van a szigetektől - igazi "világvége" érzés lesz. áthaladunk a dugongok tengerén majd egy dzsungeltúrával folytatjuk az utat álmaink vízeséséig.

Jó eséllyel várhatunk, remélhetjük a randevút a világ egyik legkülönlegesebb tengeri emlősével a dugonggal. Az állat hossza 3-4 méter testtömege 250-900 kg. A kifejlett dugong teste 25 liter olajat tartalmaz. A test bálnaszerű, áramvonalas és a pofa környékét leszámítva túlnyomórészt szőrtelen. Vastag, szívós bőrének színe a szürkéskéktől a barnáig terjedhet. Feje nagy, a pofája hosszúkás és hasított, rálóg az alsó ajkakra. A hímnek két nagy „agyara” (metszőfoga) van, amelyek elöl áttörnek a felső ajkakon. A dugongnak nincs fülkagylója. Az elülső végtagok kerekdedek, evezőszerűek és nincsenek rajtuk körmök. A növények gyökerének kiásására használja őket az állat, és a nőstények ezekkel támogatják a borjaikat születésükkor. A farok vízszintes irányban lapított, a vége egyenes vonalú vagy enyhén homorú. Az állat farkának le-fölcsapkodásával hajtja magát előre a vízben. Az újszülött dugong 150 kilogrammot nyom. - Wikipédia

Reggeli sznorkelezés után búcsút intünk az otthonunknak, hogy egy még szebbre cseréljük, félig körbeevezzük a szigetünket a táv 10 km, jobbról hegyek, mangróvék, balról a tenger lesz a kísérőnk. Az evezés közben természetesen megállunk a legszebb zátonyok peremén, és akár kajakból vagy a partról búvárkodunk. 

Reggeli kirándulás, édesvízi lények felfedezése után egy halban nagyon gazdag öbölbe evezünk. Estére egy tengerbe bukó naplementével készültünk.
Meglepetés.

A mai napon belekóstolunk a nagy felfedezők életébe - átkelünk a hatalmas vízen, természetesen a legnagyobb biztonságban. Szerencsés esetben Bryde vagy trópusi bálnákkal is összefuthatunk a tengeren. Tavaly két alkalommal is keresztezték utunkat.
8-10 kilométer áll előttünk, átevezünk újabb paradicsomi homestay-ünkbe, és útközben sznorkelezünk, és hallgatjuk a dzsungel fura hangjait a part közelében. Összebarátkozunk újabb szállásadónkkal és a szállásunk saját halrajával.

Reggeli kötelező sznorkelezés és ebédelés után felfedezünk egy ismeretlen partvidéket sok kis szigettel és végül a fülesmedúzák rejtett öblét. 

Egy falu felé vesszük az irányt. Megnézzük a falusiak kedvenc halászhelyét egy nagy ovális lagúnát. Egész utunk folyamatosan korallok fölött vezet. 

Délutánra egy hosszabb evezést terveztünk amely utunk talán leglátványosabb labirintusszerű lagúnarendszerébe vezet amely egy hatalmas öböl egy része...

 Az eredeti tervtől eltérően (járatkiesés miatt) egy nappal többet tölthetünk a Paradicsomban. 100% relax, evezgetés, sznorkel.

Délelőtt sznorkelezés, majd rövid sírás után elbúcsúzunk a paradicsomtól. Szétszedjük a kajakjainkat, majd összepakolunk és motorcsónakkal a nagy hajóhoz, komppal Sorongba megyünk, végül rövid, de felejthetetlen taxizás után a Hotel Meridienben kötünk ki, egy esti városi élménygyüjtés után itt töltjük az éjszakát. Bételt(bétel dió) rágunk, alkudozunk, jó kis nasi gorenget eszünk, kitűnünk a nyüzsgő esti város lakosai közül, este a tévében felejthetetlen pápua zenei vetélkedő. Közös fényképek, könnyes búcsú, megint...

14. nap
Utolsó pápua reggeli, majd a reggeli órákban indul a gép Jakarta felé. A két gép közötti indulás között pénz visszaváltás, ajándék beszerzés, vásárlás, majd becsekkolás. Jakartából 0:01-kor indulunk tovább Dohába, majd átszállás után  12:20-kor száll le a gép Budapesten.

A részvételi díj tartalmazza

A professzionális tengeri kajakkölcsönzést, felszerelést, túravezetést  €  1.050 

(Jelenkezéskor fizetendő)


Lumba Lumba Papua ltd.                                   €  1.200

(A túra ezen részeinek költségeit a helyszínen fizetjük)


Az összes programot helyi partnerrel bonyolítjuk le. Fontos a biztonságunk érdekében- a helyismeret. Évek óta együtt dolgozunk helyi vezetőinkkel, helyi irodával.

Az összeg tartalmazza a- vízen töltött napokon az összes étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) - az összes szállás díját Indonéziában (2-3 fős kunyhókban, autentikus pálma Guesthouse-okban, utolsó nap szállodában) - az összes helyközi utazás (beleértve a taxit is) díját Új-Guineában - az összes transzfer díját - az idegenforgalmi adót (ez nem egyezik meg a parki belépővel) - magyar nyelvű idegenvezetést az összes helyszínen - tolmácsolást az összes szükséges esetben és egy egész napos hajókirándulást.

A részvételi díj a programleírásokban szereplő szolgáltatásokat tartalmazza, és személyenként értendő. Az euró árfolyam jelentős változása esetén  a részvételi díj arányos változtatásának jogát fenntartjuk


A részvételi díj nem tartalmazza

Helyi szolgáltatóknak, a helyszínen fizetendő

Repülőjegyek
461 500HUF (2022.08.24. adat)


oda:

QR200   ECONOMY   18FEB      BUDAPEST-BUD       DOHA-DOH              16:20 23:15 

QR956   ECONOMY   19FEB      DOHA-DOH              JAKARTA-CGK           02:10 14:40       

GA682   ECONOMY   20FEB      JAKARTA-CGK          SORONG-SOQ          00:10 06:15 

Vissza:

GA683   ECONOMY   04MAR    SORONG-SOQ         JAKARTA-CGK           08:15 10:10       

QR955   ECONOMY   05MAR   JAKARTA-CGK          DOHA-DOH               00:25 05:15   

QR199   ECONOMY   05MAR    DOHA-DOH             BUDAPEST-BUD       08:40 12:20       Csomagok fóliázása
6000 Ft

A reptéren a csomagok fóliázását - oda-vissza - A kajakok és a felszerelésed védelme érdekében


Túlsúly díj
25.000 Ft

A belföldi repüléseknél, Jakarta - Sorong viszonylatban


Tartózkodási engedély a Nemzeti Park területén - Nemzeti parki belépő
22.000 Ft

Kötelező megváltani - Egy évre szól


Két étkezés Sorongban és kettő Jakartában
kb10000 Ft

A városban - a Hotel Meridienben - A la carte


Baleset és utas biztosítást

Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és az érvénytelen, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.

A tengerikajak.hu túráihoz az EUB biztosításait ajánljuk. A "tengerparti nyaralás" kategóriájú utasbiztosítás esetén, válassz olyat amelyikben van sport fedezet is.

Kösd meg biztosításodat itt!

További információ az  utasbiztosításról!


Infók

Indulás: 2023. Február 18. 16:20 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Érkezés: 2023 március 5. 12:20 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér


További kajakos csavargásaink

 

Tengeri kajakkal a Pápuák között

15 nap

€ 2 200

Rólunk mondtátok

Na mit mondtatok?!


Kajakos kalandtúrák, csavargások, társaság, buli a világ körül

Tudtad, hogy a föld felületének 71 százalékát víz borítja?
Vissza az oldal tetejére